Política

corea del nord

Putin avala un tractat d’associació estratègica amb Corea del Nord

El president rus comença una visita d’Estat al país asiàtic per estrènyer llaços amb Kim Jong-un

El president rus, Vladímir Putin, ha avalat aquest dimarts el projecte d’un tractat d’associació estratègica integral amb Corea del Nord, que preveu signar amb el seu homòleg nord-coreà, Kim Jong-un, durant la visita d’Estat que ha començat aquest dimarts al país asiàtic, segons ha informat el Kremlin. L’assessor de Putin en matèria de política internacional, Iuri Uixakov, ha assenyalat que el nou tractat substituirà els signats entre Moscou i Pyongyang el 1961, 2000 i 2001, segons informa Efe.

Aquest document tindrà en compte “tots els principis universals del dret internacional, no tindrà cap caràcter de confrontació, no estarà dirigit contra cap país i estarà encaminat a garantir una major estabilitat a la regió d’Àsia Nord-oriental”, ha explicat l’assessor presidencial.

El president rus, Vladímir Putin, ha arribat aquest dimarts a Corea del Nord en la seva primera visita d’Estat a aquest país des de l’any 2000. El cap del Kremlin ha estat rebut personalment per Kim, amb el qui s’havia reunit el setembre passat en territori rus. S’espera que Kim i Putin presideixin aquest dimecres una gran desfilada militar a Pyongyang

Un altre dels objectius del viatge és la creació d’un “sistema comercial i de pagaments recíprocs” al marge d’Occident, segons va dir el propi mandatari rus en un article publicat pel diari nord-coreà Rodong. En el text, Putin assegura que els “països que no accepten aquesta postura i apliquen polítiques independents afronten una pressió externa cada vegada més dura” i que Moscou i Pyongyang, mitjançant la creació d’aquesta xarxa de pagaments independent que busca esquivar mecanismes sancionadors, busquen “fer les relacions internacionals més democràtiques i flexibles”.

Els Estats Units van expressar dilluns la seva preocupació per l’“aprofundiment de les relacions” entre Moscou i Pyongyang. Segons Corea del Sud i les potències occidentals, el règim nord-coreà ha transferit a Moscou milers de contenidors amb armament –que contindrien milions de projectils per a peces d’artilleria i llançadores de míssils– que l’exèrcit rus ha fet servir al camp de batalla a Ucraïna. A canvi, s’estima que Moscou va assessorar el règim nord-coreà per llançar satèl·lits espia, accions que suposen una violació de les sancions de l’ONU contra Pyongyang.

La primera vegada que Putin va viatjar com a president a Corea del Nord va ser el juliol de l’any 2000, quan governava Kim Jong-il, pare de l’actual líder nord-coreà, que va morir el 2011.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

amèrica llatina

La cancellera de Bolívia fa una crida a la Comunitat Internacional davant d’un cop militar

barcelona
estats units

El Suprem filtra per error el parer favorable als avortaments d’emergència

barcelona
olot

ERC defensa la seva aportació progressista al pacte de govern

Olot
otan

Satisfacció entre aliats i amics de l’OTAN i crítiques russes per l’elecció de Rutte

barcelona
kenya

Ruto retira la reforma fiscal que va originar les protestes

barcelona
síria

França aprova una ordre de detenció contra Al-Assad vàlida a tota la UE

barcelona

Orriols demana ajuda a l’oposició pel risc que el consistori “quedi parat”

RIPOLL
judicial

Acusacions particulars de policies rebutgen l’amnistia en la causa de Tsunami a l’Audiència Nacional

barcelona
POLÍTICA

En el primer any de govern de Salt s’ha executat un 28% del Pla d’Acció Municipal

SALT