Política

POLÍTICA

ERC recorda a l’Ajuntament de Barcelona que ha d’exigir el català als processos de selecció

Els republicans asseguren que en concursos com el de director del Museu d’Història de Barcelona s’incompleix la norma no incorporant el nivell necessari exigit per accedir a la plaça

Toc d’alerta d’Esquerra Republicana al govern de Barcelona arran del català. Els republicans han presentat un prec a la comissió de Drets Socials, Cultura i Esports instant a l’executiu a prendre totes les mesures oportunes “per assegurar que totes les convocatòries i bases de provisió de llocs de treball de l’Ajuntament i els seus ens dependents estableixin, de manera inequívoca, el nivell de català que han d’acreditar els aspirants”. Un prec que ha estat acceptat.

“La normativa obliga a l’ajuntament a definir el nivell de català que han d’acreditar els aspirants, en especial en llocs de direcció. Hem constatat que ara no es compleix de forma concreta i específica, les bases son genèriques i només diuen que s’han de garantir coneixements de català i això xoca amb la precisió que s’han de demostrar aquests coneixements”, ha dit el portaveu d’Esquerra, Jordi Castellana.

L’alerta dels republicans arribar després de constatar que en alguns concursos públics, com ara el de la plaça de Director/a del Museu d’Història de Barcelona, l’Ajuntament està incomplint la norma i no s’incorpora el nivell necessari exigit per accedir a la plaça i només es fan esments genèrics al català. “Tenir coneixements suficients de llengua castellana (els nacionals d’altres Estats membres de la Unió Europea) i catalana, podent-se exigir la superació de proves amb aquesta finalitat”, resa el text de la convocatòria de la plaça.

De fet, Esquerra denuncia que en altres convocatòries com la de la direcció del Born Centre de Cultura i Memòria (28 d’abril del 2021), la direcció del Museu del Disseny (18 de maig del 2022) o la direcció de Memòria, Història i Patrimoni de la Gerència de l’ICUB (18 de maig del 2022), el redactat dels requisits lingüístics eren els mateixos que en l’esmentat anteriorment.

Esquerra ha recordat que la Carta Municipal de Barcelona disposa que el català és la llengua pròpia de Catalunya i de l’Ajuntament, així com el propi Reglament d’Ús de la Llengua Catalana del consistori estableix al seu article 19.1 que “s’haurà d’acreditar coneixement de la llengua catalana, tant en l’expressió oral com, si escau, en l’escrita, en el grau adequat a les funcions pròpies de les places de què es tracti”, i que, per tant, “en les convocatòries per a l’accés ha de figurar el requisit i nivell exigit de coneixement del català”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia