Política

estat espanyol

Detenen als Països Baixos el sospitós d’haver disparat a Vidal-Quadras

L’arrestat seria membre de la Mocro Maffia

Agents de la policia dels Països Baixos han detingut al presumpte autor material de l’atemptat contra el fundador de la Vox i exdirigent del PP, Alejo Vidal-Quadras, el novembre passat a Madrid. Es tracta de Mehrez Ayari, un ciutadà francès d’origen tunisià de 37 anys amb una ordre de detenció internacional emesa per l’Audiencia Nacional espanyola i amb múltiples antecedents a l’Estat francès, el seu país de residència. Ayari, membre de l’organització criminal Mocro Maffia, hauria fugit de l’Estat espanyol després de disparar contra Vidal-Quadras.

Segons l’agència Efe, l’arrest s’hauria produït el 6 de juny passat en una localitat dels Països Baixos i des d’aleshores Ayari es troba detingut en una presó del país a l’espera que es resolgui la seva entrega a les autoritats espanyoles.

Fa un mes i mig, la policia també dels Països Baixos va detenir una dona per la seva presumpta participació en el finançament de l’atac. En total, s’han arrestat sis persones en el marc de la investigació desenvolupada per la comissaria general d’informació de la Policia espanyola després que el 9 de novembre Vidal-Quadras, de 78 anys, rebés un tret a la cara cap molt a prop del seu domicili, al carrer de Núñez de Balboa de Madrid.

La vinculació de la Mocro Maffia amb Mehrez Ayari apuntala la pista que el mateix Vidal-Quadras va dir a la policia en assegurar que darrere l’atac hi havia el règim iranià per les seves relacions amb l’oposició d’aquest país. Fonts pròximes a la investigació han assegurat a l’agència Efe que la participació de la Mocro Maffia en l’intent d’assassinat del polític d’extrema dreta confirma les sospites de la pista iraniana, perquè no és la primera vegada que el règim de l’Iran “contracta” a sicaris de la Mocro Maffia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia