Política

aràbia saudita

Almenys 550 pelegrins morts per cops de calor a la Meca

Les temperatures han assolit registres entre els 45 i els 51,8 graus

Almenys 550 pelegrins han mort per cops de calor durant la peregrinació anual a la Meca que s’acaba aquest dimecres, segons ha informat Efe. Els prop de dos milions que han participat en l’acte musulmà han hagut de suportar aquests dies temperatures superiors als 50 graus.

Segons el Centre Nacional Meteorològic saudita, les temperatures han oscil·lat entre els 45 i els 51,8 graus dilluns passat, durant la segona jornada de sacrifici, a la Meca i la vall de Mina. El centre meteorològic va informar d’una “lleugera” baixada de temperatures, dels 50 als 38 graus aquella mateixa jornada, després d’unes “pluges lleugeres a moderades”, si bé posteriorment es van mantenir en la mitjana de 49 graus.

Una font mèdica va dir a Efe, sota condició d’anonimat, que fins al moment la xifra de cadàvers a la morgue d’Al Muaisem, la més gran de La Meca, és de 550, i que “tots els pelegrins van morir a causa de la calor, tret d’una persona que va resultar fatalment ferida” durant una aglomeració. D’aquests 550 pelegrins morts, segons aquesta font, almenys 325 són egipcis, 60 són jordans, 11 iranians, 35 tunisians i la resta d’altres nacionalitats.

Sobre els efectes de les altes temperatures en els pelegrins, el Ministeri de Salut saudita va informar dimarts de 2.764 persones afectades per cops de calor i que van ser ateses per les unitats sanitàries instal·lades en els diferents llocs de ritu, sense esmentar dades sobre morts.

Malgrat aquestes circumstàncies, el govern saudita ha celebrat l’“èxit” del pla aplicat en aquesta temporada de peregrinació per atendre qualsevol situació, concretament en l’àmbit de la salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia