Política

unió europea

Els ultraconservadors són ara el tercer grup de l’Eurocambra

El bloc d’extrema dreta on hi ha Vox passa per davant dels liberals en espera de la formació definitiva dels grups parlamentaris

El grup dels Conservadors i Reformistes (ECR) al Parlament Europeu ha superat aquest dimecres en nombre d’escons el grup liberal Renovar Europa, la qual cosa els situa, momentàniament, com la tercera família política amb més pes a l’Eurocambra en espera que s’acabin de negociar els canvis de grup o l’entrada de nous diputats, segons informa Efe.

Cinc eurodiputats electes del partit romanès AUR, tres francesos, un danès, un búlgar i un lituà han estat formalment admesos en una reunió del grup ultraconservador, que arriba ara als 83 eurodiputats davant els 80 que té de moment Renovar Europa.

“El grup, que es veu a si mateix com una força constructiva de centredreta al Parlament Europeu però s’oposa a una Unió Europea més unida, supera el grup de Renovar Europa en el tercer lloc al Parlament”, han manifestat els ultraconservadors, grup on hi ha Vox, en un comunicat.

Els grups parlamentaris estan immersos aquestes setmanes en negociacions per sumar a les seves files diputats que arriben al Parlament Europeu en partits que no tenien representació en l’anterior legislatura o que existien però no formaven part de cap grup. La data en la qual els grups han d’estar formats perquè se’ls tingui en compte en el repartiment intern de llocs (per exemple, la Mesa del Parlament) és el 4 de juliol, per la qual cosa la grandària dels grups encara podria canviar i Renovar Europa podria, potencialment, retornar a la tercera plaça.

Fonts liberals confien a incorporar en els pròxims dies un eurodiputat belga que deixa el grup del Partit Popular Europeu i estan negociant amb tres diputats búlgars i cinc del partit paneuropeu Volt, dos d’ells neerlandesos i tres alemanys. També podrien perdre altres diputats, com els set del partit txec ANO de l’exprimer ministre del país Andrej Babis, qüestionat dins del grup liberal pel seu creixent euroescepticisme i conservadorisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia