Política

pròxim orient

Hezbol·là amenaça Israel i Xipre amb lluitar “sense regles ni límits” si “s’imposa” una guerra en el Líban

El grup xiïta libanès assegura que l’exèrcit israelià està fent maniobres en territori xipriota

El secretari general del partit-milícia xiïta libanès Hezbol·là, Hassan Nasrallah, ha reiterat aquest dimecres que el seu moviment no busca una guerra oberta amb Israel, però que ha advertit que lluitaran “sense normes ni límits” si “s’imposi” un conflicte bèl·lic en el Líban, i ha afirmat que el seu grup té “un banc d’objectius” als quals podria apuntar en atacs de precisió. Nasrallah també ha amenaçat Xipre. En un discurs en honor al comandant Abu Taleb mort l’11 de juny passat en un atac israelià, el dirigent de la milícia patrocinada per l’Iran ha dit que si el país europeu “permet a Israel utilitzar els seus aeroports i bases per atacar el Líban, en convertiran en part de la guerra”.

En la seva intervenció, el dirigent de Hezbol·là ha assegurat que Israel ha estat fent maniobres militars en territori xipriota i que, segons la seva informació, podria estar plantejant utilitzar el país europeu per llançar atacs contra el Líban, segons informa l’agència Efe.

Xipre està situat davant les costes libaneses, a més de 200 quilòmetres de distància, un radi molt més gran al màxim que el grup xiïta ha estat cobrint durant els enfrontaments que protagonitza amb Israel des de l’octubre passat, quan va esclatar el conflicte a la Franja de Gaza en represàlia per l’atac de Hamàs al sud d’Israel.

Les declaracions del líder del grup xiïta libanès arriben hores més tard que el ministre israelià d’Afers Estrangers, Israel Katz, hagués plantejat una “guerra total” en el Líban i l’exèrcit israelià hagués aprovat plans per una ofensiva en aquest país després que Hezbol·là hagués publicat un vídeo de nou minuts, suposadament enregistrat per un dron, que mostra ubicacions militars i civils israelianes en diverses ciutats d’Israel.

En les últimes setmanes s’han renovat els temors a una guerra oberta entre Hezbol·là i Israel, després que l’intercanvi de foc que protagonitzen des de fa vuit mesos s’ha intensificat significativament. L’esclat de violència a la frontera entre el Líban i Israel es desenvolupa en el marc de la guerra a la Franja de Gaza i és considerat el més greu des de l’estiu de 2006.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia