Política

judicial

Condemna a un jove independentista amb l’amnistia ja aprovada

Amb la llei d’amnistia ja aprovada, el jutjat penal número 1 de Sabadell ha condemnat a un jove de Cerdanyola del Vallès a sis mesos de presó per haver agafat una bandera espanyola —que després va acabar cremada— d’una parada unionista instal·lada a la UAB i haver-la llençat a terra la primavera del 2017. Segons la resolució, el noi és culpable d’un delicte contra l’exercici dels drets fonamentals amb agreujant de discriminació ideològica, mentre que la seva defensa, exercida pel col·lectiu Alerta Solidària, sosté que aquest cas ha d’estar emparat per l’amnistia i critica que la jutgessa signés la sentència un dia abans que entrés en vigor la norma. Davant d’això, els advocats presentaran recurs d’apel·lació.

En un comunicat, Alerta Solidària recorda que, dies abans de la vista, la defensa ja va sol·licitar el seu ajornament per la possible afectació de la llei d’amnistia. Lamenten que la jutgessa va trigar més de deu dies a negar la suspensió de la vista, argumentant que la llei encara no estava en vigor, però precisen que la resolució no va ser comunicada a la defensa fins ser a les portes del judici. Ja a la sala, l’advocat va insistir en demanar l’ajornament de la vista, però la magistrada va reiterar que la normativa no estava en vigor i va advertir que estava per veure si la llei seria constitucional i ajustada al Dret de la Unió Europea. Alerta Solidària critica que la jutgessa signés a corre-cuita la sentència just un dia abans de l’entrada en vigor de la llei d’amnistia, i diu que la resolució no els va ser comunicada fins abans d’ahir. Junt amb la sentència, la magistrada els emplaça ara a opinar sobre l’aplicació de la norma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia