Política

àsia

Putin busca contrarestar l’aïllament de Rússia reforçant els vincles amb el Vietnam

El president rus viatja al país del sud-est asiàtic després d’haver signat un acord de defensa mútua amb Corea del Nord

El president rus, Vladímir Putin, ha iniciat aquest dijous una visita oficial al Vietnam, la primera en més d’una dècada en el país del sud-est asiàtic. Putin ha arribat a Hanoi procedent de Pyongyang (Corea del Nord), on dimecres va signar un pacte de defensa mútua amb el dirigent nord-coreà, Kim Jong-un, qui li va oferir el seu “ple suport” pel que fa a Ucraïna.

Al Vietnam, el dirigent rus va ser rebut al Palau Presidencial de Hanoi pel nou president, To Lam, on van mantenir una reunió. En una roda de premsa televisada posterior a la reunió, Putin juntament amb el seu homòleg vietnamita va assegurar que Moscou i Hanoi estan interessats a construir el que va anomenar una arquitectura de seguretat fiable a la regió Àsia-Pacífic, “sobre els principis de no ús de la força i solució pacífica dels conflictes, en la qual no hi haurà lloc per a blocs polític i militars tancats”.

“Augmentarem la cooperació en el camp de la defensa i de la seguretat, i junts lluitarem contra els nous i tradicionals desafiaments a l’estabilitat internacional”, ha dit To Lam, en declaracions recollides per l’agència Efe. Ha destacat, a més, que ni Rússia ni el Vietnam celebraran “aliances ni tractats amb tercers països que debilitin la independència, la sobirania i la connexió territorial”.

En la mateixa roda de premsa, segons informa també Efe, el president rus ha afirmat que està interessat a invertir en projecte de gas natural liquat en el Vietnam i que està disposat a associar-se amb el país del sud-est asiàtic en matèria d’energia i seguretat.

Rússia desitja mantenir una “cooperació estreta i eficaç” en matèria d’energia, indústria, tecnologia, educació, seguretat i comerç, ja va avançar dimecres l’ambaixador rus al Vietnam, Gennady S. Bezdetko.

La “diplomàcia bambú”

La visita de Putin al Vietnam no ha agradat als Estats Units, que tocat el crostó a Hanoi, que des de fa un any tothom festeja, perquè és una de les economies que més ràpid creix a escala global i està atraient grans tecnològiques. El país també és reconegut per la seva política exterior, anomenada “diplomàcia bambú”, donada la seva capacitat per mantenir bones relacions amb grans potències evitant prendre partit, mostrant-se flexible i aprofitant la seva posició estratègica en benefici propi. I si ara ha rebut el president rus, fa un any va acollir la visita dels presidents dels Estats Units, Joe Biden, i de la Xina, Xi Jinping.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

Picabaralla entre Junts i el govern de TSF i el PSC pel mal estat del Casino dels Nois

SANT FELIU DE GUÍXOLS
iemen

Els Houthis del Iemen ataquen el nord d’Israel i un vaixell de càrrega en el mar Roig

barcelona
tribunals

Primer recurs d’un agent a una de les primeres amnisties

barcelona
unió europea

Hongria descarta donar suport a Von der Leyen com a presidenta de la Comissió

barcelona
estats units

El Suprem dels EUA bloqueja una norma de Biden per a reduir la contaminació

barcelona
política

La JEC multa el conseller de Salut per visitar hospitals en període electoral

barcelona

Girona prorroga el contracte de llum amb Endesa i Iberdrola

GIRONA
guerra a gaza

Israel no està llest per a evacuar el nord en cas de guerra amb Hezbol·là

barcelona
estats units

El Suprem autoritza avortaments en cas d’emergència a Idaho

barcelona