Política

judicial

L’Audiència Nacional obliga a tancar una investigació sobre el cas del 3%

La Sala Penal de l’Audiència Nacional ha decidit anul·lar la pròrroga de sis mesos que havia demanat el jutge Santiago Pedraz per poder continuar investigant a diversos càrrecs de l’antiga CDC per fer presumptes donacions per finançar, de manera il·lícita, el partit dins la coneguda com a trama del 3%. D’aquesta manera, s’accepta el recurs que havia plantejat l’exnúmero dos de la formació Felip Puig, i es fixa la data del 8 de març com la de la fi de la instrucció de l’afer. La sala també recorda a Pedraz que segons la Llei d’Enjudiciament Criminal les instruccions no es poden “perpetuar o allargar durant anys”.

Aquesta causa ja porta anys a l’Audiència Nacional i el mateix jutge Pedraz ja va intentar arxivar-la el juny del 2023 per manca de proves, però la mateixa Sala Penal li va ordenar reobrir-la a instàncies de la Fiscalia. Ara es volia ampliar sis mesos la instrucció, des del 8 de març al 8 de setembre del 2024, per poder practicar noves diligències. En canvi, la Sala descarta pronunciar-se sobre la petició d’arxivament de la causa que va fer la defensa de Felip Puig. L’escrit de la defensa argumentava que la seva actuació no és constitutiva de delicte, i la Sala respon que ha de plantejar aquesta demanda al jutge d’instrucció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia