Política

Política

Rull es reuneix amb Puigdemont a Bèlgica

El president del Parlament es reuneix aquest divendres amb Wagensberg i diumenge amb Puig

El president del Parlament, Josep Rull, s’ha reunit a primera hora d’aquest dijous a la tarda amb l’expresident de la Generalitat i candidat de Junts, Carles Puigdemont, a Bèlgica. També es reunirà amb Toni Comín. En un missatge a la xarxa social X, Rull ha explicat que amb aquest viatge trasllada el “compromís innegociable” com a president del Parlament de “garantir la integritat dels seus drets com representants del poble català”.

Després de la trobada, Rull ha apuntat que els candidats de Junts, Carles Puigdemont, i del PSC, Salvador Illa, tenen les mateixes possibilitats d’arribar a una investidura. “Vull ser respectuós davant les diverses propostes que es puguin articular. Els dos candidats han expressat la voluntat d’explorar i construir majories i sotmetre’s al debat d’investidura”, ha dit el president del Parlament des de Brussel·les després de reunir-se amb Puigdemont a Waterloo. En la reunió, Rull ha dit que Puigdemont li ha confirmat la seva intenció de sotmetre’s al debat d’investidura “durant aquests dos mesos” i ha confiat que Puigdemont pugui anar com a “ciutadà lliure” al possible debat d’investidura.

Divendres el president de la cambra catalana continuarà el seu viatge amb una trobada a la delegació de la Generalitat a Suïssa i després es reunirà amb el diputat d’ERC, Rubén Wagensbwerg, que està a Suïssa després de ser acusat de terrorisme en el cas de Tsunami Democràtic. Finalment, es veurà amb el diputat de Junts a l’exili i exconseller, Lluís Puig. Serà a la Casa Macià de Prats de Molló, a França.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia