Política

Corea del Nord

Putin es reserva el dret a subministrar armes a Pyongyang

El president rus defensa que si els occidentals poden subministrar armes a Ucraïna sense controlar com s’utilitzen, ells també poden fer-ho

El president rus, Vladímir Putin, ha defensat aquest dijous que si l’OTAN pot proporcionar armes modernes a Ucraïna sense fer-se responsable del seu ús, aleshores Rússia també en pot lliurar a Corea del Nord.

“Ens reservem el dret a subministrar armes a altres regions del món. I això tampoc ho descarto a la vista del nostre acord amb la República Popular Democràtica de Corea”, ha respost Putin durant una roda de premsa al Vietnam, segons recull l’agència Efe. “Els occidentals proporcionen armes a Ucraïna i a partir de llavors diuen que ja no controlen res, i no importa com són utilitzades. Doncs nosaltres també podem dir que hem subministrat alguna cosa a algú i després no ens fem càrrec de res”, ha argumentat.

No obstant, Putin ha assegurat que l’acord d’assistència mútua en cas d’agressió subscrit ahir amb Pyongyang “no és res de nou”, sinó una actualització del que ja existia feia dècades entre els dos països. “Hem subscrit aquest acord perquè que l’antic ha deixat d’existir. I en l’anterior acord de 1961 era tot igual, no hi ha cap novetat”, ha assegurat. Segons ell, Corea del Sud no s’ha de preocupar perquè la seva ajuda militar en virtut de l’acord només es planteja si es produeix una agressió a algun dels signants del document. “Pel que jo sé, la República de Corea no planeja una agressió contra Corea del Nord”, ha reblat. De fet, ha defensat que l’acord subscrit amb Kim Jong-un, serà “un factor de dissuasió” perquè la crisi coreana no es tradueixi en un conflicte armat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia