Política

guerra a gaza

Xipre destaca la seva neutralitat després de l’amenaça de Hezbol·là

Les autoritats xipriotes asseguren que no permetran que cap país utilitzi el seu territori per operacions bèl·liques contra un altre

Les autoritats de Xipre han reaccionat amb sorpresa després de l’amenaça del partit-milícia libanès Hezbol·là que el país europeu podria convertir-se en objectiu si permet a Israel utilitzar el seu territori per una guerra amb el Líban, un conflicte bèl·lic que sembla més a prop que mai que vagi a esclatar després de l’escalada dels últims dies.

Tot i que dijous la Unió Europea (UE) va expressar el seu suport sense reserves al seu membre més oriental, va quedar que l’avís del secretari general del moviment patrocinat per l’Iran, Hassan Nasrallah, havia encès les alarmes a Nicòsia, on les autoritats han insistit que el país insular continua sense un “pilar de pau” en una regió que d’una altra manera seria més volàtil, segons recull el diari britànic The Guardian.

“Xipre no està involucrat ni estarà involucrat en cap guerra o conflicte“, va dir Konstantinos Letymbiotis. portaveu del govern xipriota liderat per Nikos Christodoulides, en declaracions a la cadena pública CyBC recollides pel mitjà britànic.

Letymbiotis va dir també que Xipre manté excel·lents relacions amb el Líban i que Nicòsia no permetrà que cap país utilitzi el seu territori per operacions bèl·liques contra un altre.

En un discurs en honor en un comandant de la milícia mort aquest mes per un atac israelià, Nasrallah va advertir dimecres Israel sobre una guerra “sense regles ni límits” si “s’imposava una guerra total en Líban” i va amenaçar Xipre de convertir-lo en objectiu del conflicte si permetia a les forces israelianes usar les seves bases o aeroports pels seus atacs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El Suprem autoritza avortaments en cas d’emergència a Idaho

barcelona
rússia

Estudien prohibir la propagació entre les dones de la idea de no tenir fills

barcelona

Aproven una moció de Junts per l’augment de freqüències de TAV

MADRID
guerra a euruopa

La UE segella l’acord amb Ucraïna per mantenir el suport militar

barcelona
unió europea

Els líders europeus intenten seduir Meloni pels alts càrrecs de la UE

barcelona
judicial

La fiscalia demana amnistiar a Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O

barcelona
POLÍTICA

Iniciativa de suport del PSC a la celebració del centenari de S’Agaró

MADRID
política

Derogat l’article que permetia d’aturar l’amnistia amb un recurs a Europa

barcelona
política

Costa demana al Suprem que no l’amnistiï perquè seria admetre la culpa

barcelona