Política

POLÍTICA

Denúncia de Junts per compres irregulars a la policia de Pineda

Junts per Pineda, a l’oposició de l’Ajuntament, va denunciar en l’últim ple presumptes irregularitats en la compra de material per a la policia local. En concret, durant els anys 2022 i 2023 s’haurien adquirit uniformes i altres productes sense l’obligat procediment de licitació que s’aplica en l’administració. Segons la formació, les adquisicions s’haurien fet a contrafactura i de manera recurrent a dues empreses, una de les quals, del mateix municipi. La facturació pujaria a prop de 69.000 euros el 2023 i 41.000 el 2022. La cap del grup municipal de Junts, Noemí Llorens, explica que van sol·licitar al govern la llista de factures de les compres de la policia després de comprovar que l’estat d’execució de les partides corresponents era excessivament alt tractant-se del primer trimestre de l’any. “La resposta ens va venir a través d’un document de cinc-centes planes i la confirmació que no s’havia fet licitació des del 2022 i que des del Servei de Contractació i Compres s’havia recomanat a l’àrea de la Policia que la licitació s’efectués a través de la central de compres de l’Associació Catalana de Municipis (ACM)”, assenyala la regidora, que hi afegeix que cap de les dues empreses a les quals s’havia estat comprant formava part de la llista de firmes homologades per l’ACM. “L’Ajuntament sempre ha de comprar legalment, o sota licitació, o sota compra agregada de l’ACM, que et facilita molt la vida, o fent una memòria justificativa per compres puntuals, però mai a contrafactura recurrent de més de 15.000 euros com ha passat aquí”, indica.

La cap de Junts explica que posteriorment el grup va rebre nova documentació en què se’ls informava que arran d’una instància presentada per un delegat sindical, que havia denunciat els mateixos fets i que apuntava al cap de la Policia Local, a finals de maig s’havia obert un expedient per tal de “realitzar les actuacions orientades a determinar amb major precisió la veracitat dels fets, la identificació de la persona/es implicades i altres circumstàncies”.

El govern respon

En l’últim ple, la primera tinenta d’alcalde i regidora de la Presidència, Sílvia Biosca, va reconèixer que un cop acabat el contracte vigent pels uniformes el 2022 es va procedir a tramitar una nova licitació “i es va demanar al cap tècnic del cos que valorés el sistema que s’havia d’aplicar, tot i que se li va insistir que la millor opció era la compra a l’ACM”. Biosca va recordar que fins al desembre passat l’àrea de Mobilitat i Seguretat del consistori era competència seva i que “s’havien fet actuacions al respecte” del cas. “Mentre no es resol el procediment d’instrucció i la nova contractació s’ha donat l’ordre de comprar al mínim material imprescindible perquè els agents puguin desenvolupar la seva feina”, va dir.

Noemí Llorens considera que més enllà de l’expedient obert al cap de la Policia Local “cal reclamar responsabilitats polítiques, perquè no hi ha hagut el control obligat quan es tracta de gestionar diners públics”. En aquest sentit, va demanar que s’afegeixi a l’expedient obert la legislació aplicable que fa referència a les competències dels responsables polítics. “Cal aclarir els fets i en tots els àmbits, perquè durant aquests dos anys és possible que des del govern municipal no s’hagi exercit la vigilància necessària”, afirma. Paral·lelament reclama que l’instructor que s’encarregui de l’expedient “sigui algú extern a la casa, per garantir la màxima transparència en el procés”.

POLÍTICA



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Obren els col·legis electorals en les presidencials de l’Iran

barcelona
argentina

El Parlament aprova les reformes econòmiques de Milei

barcelona
política

L’ANC es planteja denunciar l’espoli fiscal amb una Diada descentralitzada

barcelona
política

Front comú del PSC, Junts, ERC, Comuns i la CUP per regular vot telemàtic

barcelona
pròxim orient

El govern israelià legalitza a Cisjordània cinc assentaments il·legals

barcelona

L’Ajuntament de Blanes aprova el Pla Local LGBTIQ+ 2024-2028

BLANES
estat francès

L’extrema dreta puja en intenció de vot a dos dies de les legislatives

barcelona
estats units

Biden apareix vacil·lant i fràgil davant un agressiu Trump en el primer debat de les presidencials

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Picabaralla entre Junts i el govern de TSF i el PSC pel mal estat del Casino dels Nois

SANT FELIU DE GUÍXOLS