Política

Guerra a Gaza

Netanyahu diu estar disposat a un “acord parcial” amb Hamàs, però no a aturar l’ofensiva

El primer ministre israelià afirma que la fase de més intensitat està a punt d’acabar

El primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, va assegurar diumenge al vespre estar “preparat per a un acord parcial” amb Hamàs per aconseguir el retorn de part dels ostatges que continuen captius a la Franja de Gaza, però va insistir que no posarà fi a la guerra fins a destruir la milícia palestina. També va assegurar que la fase de combats intensos de la guerra a l’enclavament palestí està a punt d’acabar.

Interrogat si estava disposat a arribar a un acord amb Hamàs un cop acabada l’actual fase, Netanyahu va respondre: “No, no estic disposat a acabar la guerra i a deixar a Hamàs al comandament. Estic disposat a un acord parcial, això no és cap secret, que faci que tornin alguns dels nostres”, en referència als ostatges que Hamàs manté captius des del 7 d’octubre.

“Estem obligats a continuar lluitant després d’una pausa per a aconseguir el nostre objectiu de destruir a Hamàs”, va defensar el primer ministre israelià al programa Els patriotes, de la cadena Channel 14 en la seva primera entrevista en un mitjà hebreu des del 7 d’octubre passat i recollida per l’agència Efe.

Les declaracions del primer ministre van generar una allau de crítiques perquè semblaven rebutjar l’acord de pau per a la Franja de Gaza presentat pel president dels EUA, Joe Biden, el 31 de maig passat, que Israel va dir que acceptava i que incloïa un alto el foc a canvi d’un intercanvi de presos com a primer pas per a un cessament permanent de les hostilitats. Així, poc després de l’emissió de l’entrevista, l’Oficina del Primer Ministre va emetre un comunicat clarificant que “és Hamàs qui s’oposa a l’acord, no Israel”.

“El primer ministre ha deixat clar que no abandonarem Gaza fins al retorn dels 120 ostatges, vius i morts”, deia el comunicat recollit per l’agència Efe.

En resposta, la milícia palestina va assegurar en una nota que les declaracions de Netanyahu “són una clara confirmació del seu rebuig a la recent resolució del Consell de Seguretat de l’ONU i a les propostes de Biden”. En l’escrit, Hamàs insistia a més que qualsevol acord ha d’incloure una “afirmació clara d’alto el foc permanent i una retirada completa de la Franja de Gaza” de l’exèrcit israelià com a “requisit inevitable per bloquejar els intents de Netanyahu d’evadir, enganyar i perpetuar l’agressió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Ajuntament de Blanes aprova el Pla Local LGBTIQ+ 2024-2028

BLANES
estat francès

L’extrema dreta puja en intenció de vot a dos dies de les legislatives

barcelona
estats units

Biden apareix vacil·lant i fràgil davant un agressiu Trump en el primer debat de les presidencials

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Picabaralla entre Junts i el govern de TSF i el PSC pel mal estat del Casino dels Nois

SANT FELIU DE GUÍXOLS
iemen

Els Houthis del Iemen ataquen el nord d’Israel i un vaixell de càrrega en el mar Roig

barcelona
tribunals

Primer recurs d’un agent a una de les primeres amnisties

barcelona
unió europea

Hongria descarta donar suport a Von der Leyen com a presidenta de la Comissió

barcelona
estats units

El Suprem dels EUA bloqueja una norma de Biden per a reduir la contaminació

barcelona
política

La JEC multa el conseller de Salut per visitar hospitals en període electoral

barcelona