Política

GIRONA

Salellas convoca una junta local de Segurerat pel tiroteig a Font de la Pólvora

La revetlla de Sant Joan s’hauria tancat amb un balanç de normalitat relativa a les comarques gironines si no fos pel tiroteig mortal a Font de la Pólvora i els aldarulls posteriors al Trueta, que ha remogut les aigües de la política local gironina tot i ser festiu. L’alcalde, Lluc Salellas (Guanyem), ha lamentat i condemnat els fets, mentre la vicealcaldessa, Gemma Geis, instava a “prendre decisions” i reclamava “la convocatòria urgent de la junta local de Seguretat”: “Contundència i coordinació. Les escenes que hem vist a l’Hospital Trueta amenacen el conjunt dels ciutadans. Sense seguretat no hi ha llibertat”, prosseguia al seu perfil d’X, l’antic Twitter.

Aquesta tarda, Salellas ha anunciat la convocatòria de la junta, “al llarg d’aquesta setmana”, però encara sense data concretada enmig dels contactes que ha mantingut amb el conseller d’Interior en funcions, Joan Ignasi Elena, i portaveus dels altres grups municipals arran de la crisi. Ha demanat, però, “un punt de serenor i calma” davant un fet greu, que ha insistit a mantenir sota la categoria d’“excepcional”. L’alcalde també ha decretat dos dies de dol oficials, demà i dimecres, per les dues víctimes mortals, una de les quals, la dona, treballadora municipal com a cuinera de la Sopa.

En paral·lel, però, la portaveu del PSC al consistori, Sílvia Paneque, també recordava que “en aquest mandat, no s’ha convocat ni una sola vegada el Consell Municipal de Seguretat”. “La seguretat és imprescindible en democràcia, i el govern de Girona ha de prioritzar afrontar el problema greu que els gironins tenim al davant i al costat de casa nostra”, ha afegit la regidora socialista, que reclama la recuperació de la periodicitat mensual de les juntes i la participació conjunta de la Policía Nacional i la Guàrdia Civil. “Els incidents de Sant Joan no poden repetir-se”, ha reclamat el regidor del PSC Josep Palouzié.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Front comú del PSC, Junts, ERC, Comuns i la CUP per regular vot telemàtic

barcelona
pròxim orient

El govern israelià legalitza cinc nous assentaments il·legals a Cisjordània

barcelona

L’Ajuntament de Blanes aprova el Pla Local LGBTIQ+ 2024-2028

BLANES
estat francès

L’extrema dreta puja en intenció de vot a dos dies de les legislatives

barcelona
estats units

Biden apareix vacil·lant i fràgil davant un agressiu Trump en el primer debat de les presidencials

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Picabaralla entre Junts i el govern de TSF i el PSC pel mal estat del Casino dels Nois

SANT FELIU DE GUÍXOLS
iemen

Els Houthis del Iemen ataquen el nord d’Israel i un vaixell de càrrega en el mar Roig

barcelona
tribunals

Primer recurs d’un agent a una de les primeres amnisties

barcelona
unió europea

Hongria descarta donar suport a Von der Leyen com a presidenta de la Comissió

barcelona