Política

política

Els socialistes ofereixen al PP balear els seus vots per fer fora Vox de la presidència del Parlament

La formació de Francina Armengol donarà suport al candidat que proposin els populars

La secretària general del Partit Socialista de les Illes Balears, Francina Armengol, ha anunciat aquest matí que ha ofert al PP els vots del seu partit per fer fora Vox de la presidència del Parlament. La formació ha pres aquesta decisió, ha destacat Armengol, per fer front a “la situació d’emergència democràtica en la qual es troben les Illes Balears”. La setmana passada, el president del Parlament, l’ultradretà Gabriel Le Senne, va estripar una fotografia de la sindicalista assassinada pel franquisme Aurora Picornell en ple debat de la cambra per derogar la llei de memòria històrica. Diverses persones i col·lectius s’han manifestat aquests dies per exigir la dimissió de Le Senne i el ministre de Memòria Democràtica, Ángel Víctor torres, ha anunciat que traslladarà el cas a la Fiscalia per possible vulneració de la llei de la Memòria Democràtica Balear.

Vox va aconseguir la presidència del Parlament balear gràcies a un acord que va permetre investir com a presidenta del govern de els Illes la popular Marga Prohens. Gabriel Le Senne és un advocat ultracatòlic que nega l’existència de la violència masclista, critica el col·lectiu LGTBI, està en contra de l’avortament i l’eutanàsia i rebutja l’existència del canvi climàtic, recorda l’ACN. Els socialistes s’han compromès a votar a favor del candidat a president del Parlament que proposi el PP en substitució de Vox. Segons Armengol, expulsar amb gestos violents les socialistes Mercedes Garrido i Pilar Costa durant el debat de derogació de la llei de memòria democràtica va “en contra del respecte democràtic, de les víctimes del franquisme i de la tolerància” i cal tornar “la dignitat democràtica al Parlament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia