Política

economia

Mas Guix estudia defensar el finançament singular al Consell de Política Fiscal

Hi anirà, tot i ser un fòrum multilateral, si considera que hi pot reivindicar el nou model que propugna la Generalitat

La consellera d’Economia en funcions, Natàlia Mas Guix, «valorarà» si assisteix al Consell de Política Fiscal i Financera que la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va anunciar que es convocaria al juliol. «No anem a aquestes reunions per ser-hi, però si considerem que hi haurà alguna cosa per avançar en la reivindicació s’hi anirà, no s’ha decidit encara», ha apuntat la portaveu del govern, Patrícia Plaja. I és que segons ella, el finançament singular que defensa el govern «no és participar en una nova negociació multilateral, ja que això passa per sortir del règim comú». «Però això no vol dir que no puguem anar-hi, si s’hi va per defensar la proposta de finançament singular», ha conclòs. Un altre dels punts pendents de tancar amb Hisenda és el compromís de la quitança de 15.000 milions del FLA pactada amb motiu de la investidura de Sánchez, que el govern assegura que s’ha de materialitzar al llarg d’aquest any, si bé Plaja ha assegurat que no s’ha produït «cap novetat» al respecte en les últimes setmanes. Fonts del govern consultades asseguren que esperaran a veure la convocatòria, del CPFF per a la qual encara no hi ha ni data, per veure si hi ha opció a parlar del finançament, o bé en l’ordre del dia hi figuren altres punts més tècnics.

Mas Guix no va participar en l’últim consell convocat el desembre passat, amb molts mesos de retard a causa de la convocatòria electoral a l’Estat del juliol del 2023, i hi va enviar el secretari general del departament, Josep Maria Vilarrúbia, i la directora general de Pressupostos, Esther Pallarols. El seu antecessor, Jaume Giró, sí que havia assistit a la cita en els anys precedents, després que altres exconsellers com Andreu Mas-Colell o el mateix Pere Aragonès ho haguessin declinat en el passat.

Val escolar

Després del consell executiu d’aquest matí, Plaja ha explicat també que demà es posa en marxa la segona edició del val escolar, ja que es començaran a distribuir dos vals de 30 euros per alumne a estudiants de primària i secundària. Els vals es rebran per correu postal o bé es podran activar al web valescolar.cat, fins al 30 de novembre, i es podran canviar per material escolar en qualsevol dels més de 1.850 establiments adherits. Com a novetat, enguany també es dona l’opció que les famílies els puguin cedir als centres educatius per tal de realitzar compres conjuntes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El Suprem ratifica que es pot multar a persones sense llar per dormir al carrer

barcelona
judicial

La Fiscalia també demana l’amnistia per a Mas, Ortega i Rigau

barcelona
guerra a gaza

L’extrema dreta pressiona Netanyahu per fer la guerra a Hezbol·là

barcelona
CALONGE I SANT ANTONI

ERC vol retirar del govern un edil del PP investigat per un afer personal del 2008

CALONGE I SANT ANTONI
estat units

El Suprem dels EUA diu que la fiscalia es va sobrepassar en acusar als assaltants del Capitoli

barcelona
guerra a europa

Ucraïna rebrà 60.000 milions a l’any en ajuda en els pròxims quatre anys

barcelona
judicial

El Suprem rebutja els recursos de Millo contra els indults a Junqueras i Cuixart

barcelona
orient mitjà

Obren els col·legis electorals en les presidencials de l’Iran

barcelona
argentina

El Parlament aprova les reformes econòmiques de Milei

barcelona