Política

judicial

Acusacions particulars de policies rebutgen l’amnistia en la causa de Tsunami a l’Audiència Nacional

Plantegen recórrer al TJUE perquè es posicioni sobre la llei

Acusacions particulars de policies personats en la causa de Tsunami Democràtic a l’Audiència Nacional reclamen no aplicar l’amnistia. En tres escrits recollits per l’ACN, asseguren que els delictes pels quals poden ser acusats els investigats, com ara el de terrorisme, no encaixen en l’àmbit objectiu de la llei d’amnistia, que per altra banda també consideren que contravé el dret europeu.

Les acusacions particulars de policies defensen la necessitat de recórrer al Tribunal de Justícia de la Unió Europea perquè es posicioni sobre la norma que va entrar en vigor l’11 de juny. Fins llavors, demanen mantenir les mesures cautelars i l’ordre de detenció contra Carles Puigdemont.

Un dels escrits qüestiona frontalment la llei, perquè “vulnera de forma frontal principis bàsics de l’estat de dret com la unitat d’Espanya, la separació de poders i la igualtat de tots els ciutadans davant de la llei”. Al seu parer, és “incompatible” amb el Tractat de la Unió i amb diverses directives europees. L’escrit fa especial èmfasi en el delicte de malversació, citant la posició dels fiscals del Suprem que han demanat ser apartats de la causa.

En un altre es constata que la norma “va en contra del dret europeu en matèria de terrorisme i malversació i afecta també la integritat territorial d’Espanya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia