Política

corea del sud

Seül, Tòquio i Washington comencen maniobres militars conjuntes

Els tres països volen contrarrestar l’amenaça de Corea del Nord, que ha reforçat lligams amb Rússia

Els exèrcits de Corea del Sud, el Japó i els Estats Units han començat aquest dijous les primeres maniobres conjuntes en un moment marcat per l’acostament entre Corea del Nord i Rússia, que la setmana passada van signar un tractat estratègic que inclou l’assistència mútua en cas d’atac. Segons informa Efe, l’exercici, batejat com a Freedom Edge i que durarà fins dissabte, ha començat en aigües internacionals al sud de l’illa sud-coreana de Jeju, d’acord amb un comunicat publicat tant per l’Estat Major Conjunt (JCS) sud-coreà com pel Comando de l’Indus Pacífic (PACOM) nord-americà.

En tractar-se d’un exercici multidomini, Freedom Edge se centrarà en la resposta cooperativa davant atacs amb míssils balístics, defensa aèria o operacions antisubmarí i de cerca i rescat. També inclourà entrenaments en ciberdefensa i operacions d’interdicció marítima enfocades a detectar i prevenir les anomenades transferències navili a navili que Pyonyang utilitza per vulnerar sancions.

La realització de l’exercici es va decidir i es va anunciar en la cimera que va reunir els líders dels tres països –Yoon Suk-yeol, Fumio Kishida i Joe Biden– a Camp David l’agost de l’any passat i va ser ratificada al seu torn pels seus titulars de Defensa en l’última edició del Diàleg de Shangri-La, a principis de mes.

Els tres països han reforçat la seva cooperació militar i mecanismes dissuasius els dos últims anys davant l’increment de les proves d’armes de Corea del Nord, que ha apostat per modernitzar el seu armament amb un pla a cinc anys i ha rebutjat noves crides al diàleg. Pyonyang s’ha acostat encara més els últims anys a Moscou, a qui ha subministrat armes per a la guerra d’Ucraïna.

El líder nord-coreà, Kim Jong-un, i el president rus, Vladímir Putin, van escenificar aquest enfortiment de relacions signant la setmana passada un acord d’associació estratègica que inclou una clàusula d’assistència militar mútua en cas d’agressió als seus territoris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Jordi Graupera, escollit president d’Alhora

barcelona
estat francès

Màxima expectació per a unes eleccions legislatives històriques

barcelona
guerra a gaza

L’ofensiva israeliana ha deixat almenys 10.000 discapacitats

barcelona
política

L’AMI reclama treballar per la independència “mani qui mani” a la Generalitat

barcelona
política

Turull retreu al PSOE que condicioni la millora del finançament a la investidura d’Illa

barcelona
Memòria democràtica

Manresa homenatja la historiadora Rosa Toran

Manresa
estats units

El ‘New York Times’ demana que Biden es retiri de la cursa electoral

barcelona
kenya

Almenys trenta persones van morir en les protestes contra el govern

barcelona
política

Rovira dona un mes de marge per arribar a un preacord d’investidura

barcelona