Política

política

Costa demana al Suprem que no l’amnistiï perquè seria admetre la culpa

L’exvicepresident del Parlament Josep Costa ha sol·licitat al Tribunal Suprem (TS) que no se li apliqui la Llei d’Amnistia, ja que considera que la seva implementació es podria “es pot interpretar com un reconeixement de culpa”. Segons ha comunicat a través de les xarxes socials, Costa reclama que la seva causa sigui declarada nul·la, en considerar-se una persona “perseguida per raons polítiques”. Costa contesta la providència dictada per la sala penal del Suprem, que va atorgar cinc dies a les parts per pronunciar-se en el litigi, el que va jutjar la Mesa del Parlament quan Roger Torrent n’era el president per desobediència al Tribunal Constitucional per tramitar una resolució contra la monarquia. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va absoldre Torrent i els altres membres independentistes de la Mesa, Eusebi Campdepadrós, Adriana Delgado i el mateix Costa, però la Fiscalia va recórrer la decisió davant del Suprem.

Al seu escrit Costa afirma que la justícia penal “manca radicalment de jurisdicció sobre els vots, opinions o expressions de voluntat dels parlamentaris en exercici de les seves funcions” i en “tota la seva extensió”.

Costa ha dut el seu cas a la justícia europea. Ara fa gairebé un any, el Tribunal europeu de Drets Humans va admetre la seva demanda per vulneració de drets fonamentals en la causa per desobediència que va ser jutjat al TSJC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia