Política

rússia

Rússia estudia prohibir la propagació entre les dones de la idea de no tenir fills

La natalitat a Rússia en 2023 va igualar les xifres de 1999, quan Putin va arribar al poder

Les autoritats russes pretenen prohibir la propagació del moviment que anima a les dones a prescindir de tenir fills si així ho desitgen, ha declarat aquest dijous el viceministre de Justícia, Vsévolod Vukolov.

“Ara estem preparant activament projectes de llei per a evitar la proliferació de (les idees) ‘childfree’ (sense fills, en anglès), quan algú diu a les joves que no necessiten donar a llum i poden prescindir de descendència”, ha dit el viceministre, les paraules del qual recull l’agència TASS. Segons el funcionari, avui dia hi ha “moltes ideologies d’aquest tipus” i totes elles tenen un “caire extremista”.

Les estimacions oficials indiquen que en 2030 la població russa serà de 143,2 milions, el seu nivell més baix des de 2012, i en 2046 s’espera que se situï en 138,7 milions de persones.

En total, l’any passat a Rússia, país que està en guerra amb Ucraïna, van néixer poc més d’1.264.000 nens, la xifra més baixa des de 1999, un any abans de l’arribada al Kremlin del president rus, Vladímir Putin.

A més dels efectes de la contesa, la caiguda de la natalitat es deu al “forat demogràfic” en el qual es troba el país en aconseguir l’edat fèrtil les dones nascudes en els 1990, expliquen els demògrafs.

Segons experts, en 2030 el número de les dones en edat de procrear a Rússia serà un 40% menys que en 2010.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia