Política

unió europea

Hongria descarta donar suport a Von der Leyen com a presidenta de la Comissió

Fonts del govern d’Orbán sostenen que el pacte de populars, socialdemòcrates i liberals és “dolent” per Europa per què garanteix “continuisme” a les institucions

Hongria ha descartat aquest dijous donar suport a un segon mandat d’Ursula von der Leyen al capdavant de la Comissió Europea.

Així ho han assegurat fonts del govern d’Orbán en la cimera de líders i caps d’Estat que se celebra aquest dijous i divendres a Brussel·les i que ha de servir per consolidar l’acord pels alts càrrecs de la UE que van pactar populars, socialdemòcrates i liberals.

Segons aquestes fonts, el consens que situa l’alemanya al capdavant de l’executiu és una aposta “continuista” que no té en compte l’opinió dels ciutadans europeus que van votar a favor de les formacions ultraconservadores, les quals van experimentar un creixement en les eleccions del 9-J.

En aquest sentit, Hongria considera que el pacte a tres bandes pels alts càrrecs és “dolent” per Europa. Segons Budapest, la coalició de les tres formacions que fins ara han ostentat la majoria a les institucions europees és la coalició de “l’immobilisme”.

Al mateix temps, Hongria culpa Von der Leyen de ser la “gran responsable” de “les polítiques fallides els últims anys” i lamenta que l’actual Comissió Europea està “massa polititzada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia