Política

estats units

Biden apareix vacil·lant i fràgil davant un agressiu Trump en el primer debat de les presidencials

L’actuació del president a la CNN no esvaeix els dubtes sobre la seva capacitat de continuar al càrrec i fa saltar l’alarma al Partit Demòcrata

El president nord-americà i aspirant demòcrata a la reelecció, Joe Biden, ha confirmat la nit passada (matinada a Catalunya) les pors del seu partit en oferir una imatge pobra i plena de dubtes en el debat televisat que l’ha enfrontat amb el seu rival republicà, Donald Trump. El cap de la Casa Blanca ha tingut diversos moments de dubtes, de vacil·lacions, pauses incòmodes i frases inacabades davant un rival segur i agressiu que no ha dubtat a exposar falsedats, segons diversos mitjans nord-americans.

Biden ha aparegut amb la veu ronca per una grip al plató de la CNN, on s’havia plantejat un debat amb unes normes molt estrictes: sense públic, amb el micròfon apagat per al candidat que no tenia el torn de paraula i sense possibilitat de consultar notes o parlar amb els assessors.

Trump de seguida ha ensumat la sang i no s’ha estat de burlar-se del seu oponent i de qüestionar que estigui en condicions de revalidar el càrrec. “No té capacitat per ser president. No hauríem de tenir un debat. No hi ha res a debatre”, ha dit Trump, de 78 anys (tres menys que Biden), en un debat en què bona part de l’atenció estava posada en com se’n sortirien els dos candidats d’edat avançada.

Biden ha defensat la seva gestió en matèries com l’economia i la política migratòria, ha desacreditat les propostes de Trump i ha furgat en les nombroses causes judicials que té obertes el candidat republicà i, especialment, en la seva actuació durant l’assalt al Capitoli el gener del 2021. Trump ha contraatacat recordant al president que el seu fill, Hunter Biden, ha estat declarat culpable d’haver ocultat que consumia droga quan va comprar una pistola.

L’actuació de Biden genera encara més dubtes sobre la seva capacitat d’estar al capdavant de la primera potència mundial i ha fet saltar les alarmes al Partit Demòcrata, que veu com el seu candidat no és capaç de treure rèdit de la seva gestió i es debat entre fer els ulls grossos i aguantar com es pugui fins a les eleccions del novembre o admetre clarament que tenen un problema amb el president.

El candidat demòcrata i el republicà estan frec a frec en intenció de vot, segons les enquestes, i qualsevol relliscada pot fer decantar la balança a favor d’un dels dos. Els demòcrates confien que els nombrosos problemes de Trump amb la justícia mantinguin Biden a la Casa Blanca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia