Política

L’Ajuntament de Blanes aprova el Pla Local LGBTIQ+ pel quadrienni 2024-2028

El ple de Blanes va aprovar ahir al vespre el Pla Local LGBTIQ+ pel quadrienni 2024-2028. Tots els grups polítics municipals van donar-li suport excepte ERC i VOX, que es van abstenir. El primer grup perquè van considerar que se’ls havia lliurat amb poc temps per poder-ho treballar, mentre que el segon no va fer cap explicació prèvia. Se’n va encarregar de defensar el ple el regidor de Polítiques d’Igualtat, Nova Ciutadania i Solidaritat, Mario Ros.

L’objectiu del Pla Local LGBTIQ+ és promoure el respecte per la diversitat afectiva, sexual i de gènere, així com eradicar l’LGBTIfòbia, ja que l’eina fonamental per implementar aquestes polítiques són precisament els plans locals. El pla aprovat a Blanes està guiat per uns objectius concrets, suposa l’aplicació de la normativa envers la protecció i la prevenció de la discriminació, així com l’elaboració de protocols d’actuació per poder implementar-la.

També ha d’ajudar l’Ajuntament de Blanes a aconseguir la participació ciutadana amb el registre d’associacions pels drets LGBTIQ+. Es tracta de sistematitzar com es vol intervenir per transformar la realitat del municipi. Al mateix temps, és un compromís que adquireix el consistori blanenc a intervenir de manera sostinguda en la lluita pels drets de les persones LGBTIQ+.

Cronològicament, aquest va ser el primer punt de l’ordre del dia on es requeria votació, després dels quatre anteriors que són els habituals en cada sessió, amb l’aprovació de l’acta de l’anterior ple celebrat el 30 de maig, seguida pel repàs de les resolucions d’Alcaldia, la Junta de Govern Local, altres òrgans delegats, i una sentència judicial. Posteriorment, al punt sisè, es va aprovar per unanimitat la modificació de l’acord plenari anterior i la proposta de l’acta d’adhesió al Consorci de les Vies Verdes de Girona.

El setè punt va aprovar una modificació del pressupost municipal vigent amb els vots a favor de l’equip de govern, mentre que PP, ERC i VOX ho van fer en contra, i tant BECP com la CUP es van abstenir. Tot seguit, al vuitè punt va prosperar amb la unanimitat de totes les forces polítiques. Es tractava d’establir les dues festes locals de Blanes per a l’any 2025: seran el 22 d’abril, la Festa de l’Aplec del Vilar, i el 26 de juliol, Festivitat de Santa Anna.

El darrer punt de debat, el novè, va ser una moció presentada pel grup de Blanes En Comú Podem per a un nou pacte per a les terrasses a la via pública. Finalment no va prosperar, perquè els vots a favor de BECP i ERC van ser insuficients. Per la seva banda, l’equip de govern, PP i VOX ho van fer en contra, i la CUP es va abstenir.

Com és habitual a totes les sessions ordinàries, el darrer punt van ser els precs i preguntes formulades per les diferents forces polítiques. En aquest sentit, es van tocar temes com ara la construcció de la futura prefectura de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes, la situació de Nylstar i Ràdio Blanes, les dutxes a les platges, el projecte de l’Avinguda Vila de Madrid, les Escoles Bressol Municipals, el Festival de Música Arran de Mar i el Festival Internacional de Cinema, i la posada en marxa de nou de la Nau4, la presentació del Pla d’Actuació Municipal i la Fira d’Atraccions de la Festa Major, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia