Política

estat francès

L’extrema dreta puja en intenció de vot a dos dies de les legislatives

Els ultres encapçalen les enquestes seguits del Nou Front Popular, mentre que el partit de Macron surt en tercera posició

L’extrema dreta francesa puja en intenció de vot i podria arribar el 37% dels sufragis en la primera volta de les legislatives de diumenge que, segons una enquesta d’Opinion Way recollida per Efe i publicada aquest divendres, últim dia de campanya. L’extrema dreta tindria, segons aquest sondeig, dos punts percentuals més que el divendres passat.

En segona posició, el Nou Front Popular que aplega els partits d’esquerra, aconseguiria un 28% dels vots, el mateix percentatge que se li atribuïa fa una setmana, mentre que el partit del president, Emmanuel Macron, recularia un punt i es quedaria amb un 20% de la intenció de vot.

Els Republicans (LR), el partit de la dreta tradicional en el qual s’ha produït una escissió dirigida pel seu president, Éric Ciotti, que s’ha aliat amb Le Pen i Bardella, es quedaria amb un 6% dels sufragis, el mateix percentatge de l’enquesta del passat dia 21.

OpinionWay no fa projeccions d’escons en la segona volta, que es farà el 7 de juliol i en la qual es renova l’Assemblea Nacional. La principal qüestió és si l’extrema dreta arribarà a la majoria absoluta (almenys 289 dels 577 diputats que estan en joc), que és la condició que s’ha autoimposat per formar govern.

L’enquesta també revela quines són les principals inquietuds dels ciutadans. Encapçala la llista el poder adquisitiu (66% dels enquestats), seguit de la pujada de preus (52%), la protecció social (49%), la seguretat (49%) i la immigració (42%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia