Política

guerra a europa

Ucraïna rebrà 60.000 milions a l’any en suport militar en els pròxims quatre anys

El primer ministre ucraïnès assegura que s’han tancat vint acords de garanties de seguretat amb països occidentals i la Unió Europea

Ucraïna rebrà dels seus socis internacionals en els pròxims quatre anys un suport militar de 60.000 milions de dòlars a l’any després de signar vint acords de garanties de seguretat amb països occidentals i la Unió Europea (UE).

“Ucraïna ja ha signat 20 acords de seguretat amb els seus aliats, entre ells la UE i els EUA”, ha destacat en una reunió del gabinet del govern el primer ministre ucraïnès, Denís Xmihal.

Segons el parer de Xmihal, es tracta d’“una història única que obre noves oportunitats per a la cooperació en matèria de defensa i estableix les bases de la nostra futura seguretat en temps de pau”.

Abans de la cimera de l’OTAN a Washington Ucraïna també preveu tancar altres dos acords de garanties de seguretat amb Polònia i la República Txeca, després de signar l’últim la vespra amb el conjunt de la Unió Europea (UE).

Xmihal també ha recordat que enguany Ucraïna rebrà 50.000 milions de dòlars addicionals dels aliats pels ingressos procedents dels actius russos congelats a Occident.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia