Política

CALONGE I SANT ANTONI

ERC vol retirar del govern un edil del PP investigat per un afer personal del 2008

Les portaveus d’ERC i SOM-CISA al ple de Calonge i Sant Antoni, Carme Viñas i Maria Creu Guerrero, respectivament, van interpel·lar ahir l’edil del PP, Alberto Mas, sobre la seva investigació per presumpta estafa, publicada aquesta setmana al digital Crónica Global , i relativa a una operació immobiliària a Romania, al 2008. La republicana Viñas va inquirir també l’alcalde, Jordi Soler (Junts), que li retirés les competències de Seguretat Ciutadana de manera temporal, com a mínim fins que se celebri el judici reassenyalat a l’octubre i hi hagi sentència. Tant Soler com Mas van remetre al respecte a la presumpció d’innocència. L’alcalde va recalcar que es tractaria d’un afer privat i l’edil popular va defensar la seva innocència i la seva “plena confiança en la justícia”.

La sessió ordinària, però, es va escalfar al final del torn de precs i preguntes, quan Guerrero va insistir sobre la qüestió i tot i que l’alcalde va intentar frenar-la, Mas va començar a retreure-li a crits “cas Pallerols” –és l’exdona de l’empresari d’Unió que va admetre el finançament irregular del partit–, “pocavergonya” i la va acabar engegant “a la merda”, tot “citant Fernán Gómez”. Guerrero va concloure demanant-ne la dimissió i el ple va finalitzar com el rosari de l’aurora, amb un recés instat per l’alcalde després de la picabaralla verbal entre Mas i Guerrero, i una vídeoacta despenjada –almenys provisionalment aquest migdia– de la xarxa social Youtube fins a la revisió i edició final.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia