Política

estats units

Biden es declara capacitat per guanyar Trump tot i la desfeta en el debat

El president i candidat demòcrata fa una crida a “defensar la democràcia” davant l’amenaça del líder republicà

El president nord-americà, Joe Biden, ha tingut aquest divendres el seu primer míting electoral després del debat del dijous contra l’exmandatari republicà Donald Trump, en el què la seva actuació vacil·lant va deixar molts dubtes sobre la seva capacitat d’assumir un nou mandat al capdavant dels Estats Units. Biden assegura que està capacitat per seguir al càrrec i que guanyarà les eleccions presidencials del novembre.

“Soc a Carolina del Nord per una raó, perquè tinc la intenció de guanyar aquest estat al novembre. Si guanyem aquí guanyem les eleccions”, ha dit en un moment en què comencen a créixer les veus dins del seu mateix partit sobre la necessitat d’escollir un candidat alternatiu per disputar la Casa Blanca a Trump.

En aquest bany de masses, en el qual els seguidors han interromput el seu discurs de manera constant per proclamar que volien “quatre anys més” seus en el poder, Biden ha intentat fer callar el temor despertat en les seves files defensant la seva capacitat per al càrrec.

“No em presentaria de nou si no cregués amb tot el meu cor i la meva ànima que puc fer la feina. Hi ha massa en joc”, ha remarcat. El candidat demòcrata, de 81 anys, ha admès que no camina “amb tanta facilitat” com abans, que no parla de manera “tan fluida” i que no debat tan bé com en el passat. “Però sé dir la veritat, sé fer la meva feina. Òbviament sé que no soc jove”.

Biden ha pintat el panorama a què s’enfronten els nord-americans el 5 de novembre vinent. “Donald Trump destruirà la democràcia. Jo la defensaré. [...] Deixarem que Trump ataqui de nou la nostra democràcia? No ho crec”.

Biden ha aprofitat per emfasitzar que en el debat de la CNN a Atlanta el candidat republicà “va batre un nou rècord de mentides en un sol debat”. “Em vaig passar 90 minuts debatent amb un tipus que té la moral d’un gat de carrer”, ha afirtmat tot repetint una expressió que ja havia utilitzat la vigília en el cara a cara amb Trump.

El president ha estat acompanyat de la primera dama, Jill Biden. Amb un vestit negre estampat amb la paraula “VOTEU” ha sortit a defensar el seu marit. “Ahir vau veure Joe Biden, un president amb integritat i personalitat, que va dir la veritat. Joe ha ajudat a tenir cura del nostre país i ens està ajudant a tots a recuperar-nos del caos de l’anterior administració”, ha dit.

Biden té un un desavantatge de sis punts davant Trump en la mitjana d’enquestes a Carolina del Nord i si el debat perjudica el candidat demòcrata la distància es pot eixamplar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia