Política

estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat per a exercir com a advocat

El tribunal l’ha acusat de fer declaracions manifestament falses i enganyoses a tribunals, legisladors i al públic en general en la seva qualitat d’advocat de l’expresident Trump

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani ha quedat inhabilitat aquest dimarts per a exercir com a advocat en l’estat per ajudar a l’expresident dels Estats Units, Donald Trump, en els seus intents d’interferir en els resultats de les eleccions de 2020, en les quals el republicà va perdre contra el demòcrata Joe Biden.

La Cort Suprema de l’estat de Nova York ha assenyalat que la decisió de revocar la seva llicència de lletrat deriva de les “acusacions que el demandat va comunicar declaracions manifestament falses i enganyoses a tribunals, legisladors i al públic en general en la seva qualitat d’advocat de l’expresident”.

I afegeix que aquestes falses declaracions “es van fer per a reforçar indegudament la narrativa del demandat que, a causa del frau electoral generalitzat, la victòria en les eleccions presidencials dels Estats Units de 2020 va ser robada al seu client”.

La decisió de la cort impedeix a Giuliani exercir l’advocacia “en qualsevol forma, sigui com a principal o agent, secretari o empleat d’un altre”, així com comparèixer com a advocat o assessor jurídic davant qualsevol tribunal i donar a una altra persona assessorament sobre la llei o la seva aplicació.

Objectiu, ajudar Trump

El tribunal cita en el seu comunicat diverses declaracions falses de Giuliani que suposadament va fer per a ajudar a Trump, com que hi havia un “frau electoral endèmic” a Filadèlfia o que milers de ciutadans no estatunidencs havien votat en l’estat d’Arizona.

Segons la cort, Giuliani va argumentar que “mancava de coneixement que les declaracions que va fer eren falses i que tenia raons de bona fe per a creure els al·legats que va fer per a fonamentar el seu reclam que les eleccions presidencials de 2020 li van ser robades al seu client”.

En un comunicat remès al portal NBC News, l’advocat de Giuliani, Barry Kamins, ha dit que l’acusat “està òbviament decebut per la decisió” i ha afirmat que tots dos estan “sospesant” les seves “opcions d’apel·lació”.

El juny passat, Giuliani va ser processat davant les autoritats per suposadament haver intentat revertir el resultat de les eleccions generals de 2024 en l’estat d’Arizona.

A més, al desembre va ser condemnat a pagar a dues treballadores electorals de Geòrgia 148 milions de dòlars per difamació, fet pel qual es va declarar en fallida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

REGNE UNIT

Tsunami laborista i desfeta històrica conservadora

BARCELONA
Pere Garriga i Solà
Alcalde d’Arbúcies (Entesa per Arbúcies)

“Treballem amb molta transparència i coherència”

Arbúcies
regne unit

Els laboristes escombren els conservadors amb una aclaparadora majoria, segons els sondejos

barcelona

Pengen una pancarta amb el lema ’No Surrender’ a la plaça d’Amer

AMER
POLÍTICA

Sánchez oferirà a ERC el consorci tributari que permet l’Estatut

barcelona
crisi migratòria

El PP demana desplegar l’exèrcit per frenar l'arribada d'immigrants

barcelona
Figueres

ERC vol que Junts reconegui les aportacions del govern anterior

Figueres

Blanes defineix els principals reptes en el Pla d’Actuació Municipal

BLANES
guerra a europa

Michel avisa Orbán que no pot dialogar amb Rússia en nom de la UE

barcelona