Política

estat espanyol

L’Audiència de Sevilla ordena la llibertat dels exconsellers Vallejo i Martínez Aguayo

La llibertat plena dels dos exconsellers se sumaran aquest dimecres a la sortida de presó cap al tard d’aquest dimarts de l’exdirector general de l’Agència IDEA Miguel Ángel Serrano

L’Audiència de Sevilla ha acordat aquest dimecres la posada en llibertat dels exconsellers de la Junta d’Andalusia Francisco Vallejo i Carmen Martínez Aguayo, que es troben complint condemna pel cas dels ERE.

Aquests pronunciaments, a través de dues provisions a les quals ha tingut accés Efe, es produeixen després que el Tribunal Constitucional (TC) hagi anticipat per correu electrònic a l’Audiència de Sevilla la decisió de les sentències per les quals es resolen els seus respectius recursos d’empara i es declara la nul·litat de la sentència que els va condemnar.

La cort de garanties ha exonerat de la malversació als exconsellers Vallejo (Innovació) i Martínez Aguayo (Hisenda) i ha ordenat a l’Audiència de Sevilla que rebaixi la pena a l’exconseller d’Ocupació Antonio Fernández i a l’exviceconseller Jesús María Rodríguez pel cas dels ERE d’Andalusia.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia (TSJA), l’Audiència no ha rebut encara les decisions de les sentències del Constitucional referents a l’exconseller Fernández i a l’exviceconseller Rodríguez Román, per la qual cosa no preveu resoldre aquest dimecres sobre aquests casos concrets.

Vallejo, condemnat a set anys de presó per prevaricació i malversació i que serà excarcerat en les pròximes hores, ha romàs en el Centre Penitenciari Sevilla I des del passat 2 de gener de 2023, mentre que Martínez Aguayo, condemnada a sis anys de presó pels mateixos delictes, gaudeix ja del tercer grau.

La llibertat plena de Martínez Aguayo i la de Vallejo se sumaran aquest dimecres a la sortida de presó cap al tard d’aquest dimarts de l’exdirector general de l’Agència IDEA Miguel Ángel Serrano.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Regne Unit

Starmer forma un govern eclèctic per dur el canvi urgit per les urnes

londres
Política

En Comú denuncia Albiol per haver filtrat dades mèdiques

Badalona
estat francès

El partit de Le Pen s’allunya més de la majoria absoluta

barcelona
regne unit

Starmer nomena els membres del seu govern

barcelona
política

La sentència del TJUE sobre l’escó de Puigdemont i Comín es publicarà el 26 de setembre

barcelona
pròxim orient

l’Iran estén fins a la mitjanit la votació en la segona volta de les presidencials

barcelona
rússia

L’opositor rus Karà-Murzà ha estat traslladat a un hospital penitenciari

barcelona
parlament europeu

Vox abandona Meloni pel nou grup d’Orbán a l’Eurocambra

barcelona
guerra a gaza

Israel envia una delegació a Qatar per discutir la nova proposta de treva de Hamàs

barcelona