Política

judicial

Amnistiats dos manifestants i quatre mossos acusats d’agredir-los

La Secció 10ena de l’Audiència de Barcelona ha decretat l’amnistia per a dos manifestants independentistes, veïns de Parets del Vallès, que estaven a l’espera de ser jutjats per desordres públics i atemptat a l’autoritat, i alhora també ha aplicat el perdó a quatre agents dels Mossos d’Esquadra —els primers del cos a rebre-la— que estaven acusats d’agredir als activistes. Es dona el cas que la vista per a tots sis s’havia de celebrar el passat 22 de maig, però ja va quedar ajornada davant la perspectiva que el cas quedaria dins del perímetre de la llei d’amnistia, com així ha estat.

Els fets van tenir lloc el 18 d’octubre de 2019 quan els dos nois —que aleshores tenien 20 i 21 anys— van ser detinguts per agents de la Brimo arran d’una protesta a Barcelona contra la sentència del judici del procés. A banda de negar les causacions, els joves van denunciar que durant l’arrest van ser colpejats pels policies, fins el punt de rebre ferides a la cara, les cames o la zona lumbar, i que van precisar d’assistència mèdica. Ambdós manifestants van estar en règim de presó preventiva fins a 14 dies.

La fiscalia —que no acusava els policies— demanava una pena als independentistes de fins als 9 anys i mig de presó pels delictes de desordres públics, atemptat a agents de l’autoritat, resistència greu i delictes lleus de danys, mentre que la Generalitat, que fins avui exercia l’acusació popular, els hi reclamava 3 anys i mig de reclusió i l’absolució per als policies. L’acusació d’Alerta Solidària reclamava 4 anys i mig de presó als Mossos, per lesions i delicte contra la integritat moral, i l’absolució dels nois. En la seva resolució, l’Audiència de Barcelona argumenta que tant els desordres que s’atribueixen als manifestants com la conducta dels mossos encausats encaixen amb la llei d’amnistia i recorda que totes les parts han coincidit a sol·licitar que s’apliqui als sis acusats. En el cas de l’actuació dels agents, la sala conclou que no revesteix la “gravetat” que exigeix la llei perquè quedi exclosa de l’amnistia. “Entenem que les conductes dels uns i dels altres són perfectament amnistiables”, sosté l’Audiència de Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

ERC prendrà mesures divendres per l’afer dels cartells dels Maragall

barcelona
política

ERC assegura que la negociació per investir Illa avança “a bon ritme”

barcelona
estat espanyol

El Constitucional planteja exculpar Griñán del delicte de malversació pel cas dels ERO

barcelona
parlament europeu

Le Pen i Salvini se sumen al nou grup d’extrema dreta d’Orbán

barcelona
Política

Els comuns criden a la “responsabilitat” de PSC i ERC per tancar un acord

barcelona
ESTAT FRANCÈS

Macron insta Attal a continuar com a primer ministre mentre es negocia el nou govern

BARCELONA
guerra a europa

Un atac massiu rus sobre ciutats ucraïneses deixa almenys vint morts

barcelona
guerra a europa

Orbán viatja per sorpresa a la Xina després de la polèmica visita a Rússia

barcelona
ESTAT FRANCÈS

La ultradreta de Le Pen i Bardella s'estavella contra el dic republicà

BARCELONA