Política

política

Pujol i Mas s’afiliaran a JxCat i Diana Riba a ERC

Els dos expresidents han traslladat ja la seva intenció a membres del partit i l’eurodiputada ha presentat ja la seva sol·licitud formal

Els expresidents de la Generalitat Jordi Pujol i Artur Mas van traslladar ahir de manera informal en un sopar amb càrrecs de JxCat que s’afiliaran properament al partit, segons han explicat a EFE diverses fonts presents a la trobada.

El sopar, que va tenir lloc dijous a la nit al restaurant Ma Brasa de Santa Susanna (Maresme), va estar impulsat per quadres intermedis de Junts i càrrecs locals, que van congregar unes 80 persones, entre militants i gent afí al partit.

Entre els assistents hi havia el secretari general de JxCat, Jordi Turull, i el president del Parlament, Josep Rull, a més de l’exsecretari general de Junts, Jordi Sànchez, i el exsecretari general de CDC Oriol Pujol, afegeixen les esmentades fonts.

Va ser al final d’aquest sopar, expliquen les fonts, quan Pujol i Mas van dir en públic que s’afiliarien properament al partit, encara que s’espera que, si es fes el pas, ho anunciïn de manera més formal.

Tant Pujol com Mas van donar suport públicament a la candidatura de Carles Puigdemont a les últimes eleccions al Parlament en dues ocasions, i Mas va arribar a intervenir en un míting del partit a Vilassar de Mar (Maresme).

En una roda de premsa durant la campanya, Puigdemont va agrair a Pujol el seu suport públic i va dir sentir-se “representat” per les polítiques de CDC, formació en què va entrar a militar l’any 1983, unes polítiques “pioneres” que “van aixecar Catalunya”.

Mas, per la seva banda, s’ha anat acostant progressivament a JxCat en els darrers anys, fins al punt de protagonitzar un acte al costat de Míriam Nogueras a la campanya de les eleccions generals del 2023.

D’altra banda, l’eurodiputada d’ERC, Diana Riba, ha anunciat a través de X (Twitter) que des d’aquest divendres és militant del partit i ha inclòs el registre de la seva sol·licitud d’afiliació. Riba és també presidenta del grup de l’Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu, i va ser cap de llista d’ERC a les eleccions europees del 9 de juny, dins la coalició d’Ara Repúbliques. Riba substitueix Jordi Solé al capdavant de l’eurogrup, després que el seu antecessor no repetís com a eurodiputat perquè va quedar fora de les llistes d’ERC a les europees. “Moment de fer el pas endavant; d’adquirir més compromís i més implicació amb la família republicana”, ha piulat Riba a X.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

judicial

L’Audiència Nacional anul·la els tres últims anys d’investigació judicial del cas Tsunami

barcelona
política

Rull: “La policia no entrarà al Parlament a detenir ningú”

barcelona
política

ERC prendrà mesures divendres per l’afer dels cartells dels Maragall

barcelona
política

ERC assegura que la negociació per investir Illa avança “a bon ritme”

barcelona
estat espanyol

El Constitucional planteja exculpar Griñán del delicte de malversació pel cas dels ERO

barcelona
parlament europeu

Le Pen i Salvini se sumen al nou grup d’extrema dreta d’Orbán

barcelona
Política

Els comuns criden a la “responsabilitat” de PSC i ERC per tancar un acord

barcelona
ESTAT FRANCÈS

Macron insta Attal a continuar com a primer ministre mentre es negocia el nou govern

BARCELONA
guerra a europa

Un atac massiu rus sobre ciutats ucraïneses deixa almenys vint morts

barcelona