Política

L’Ajuntament de Lloret reconeix la trajectòria política de Jordi Orobitg i Maria Antònia Batlle

Lloret de Mar ha fet un reconeixement a la trajectòria política de Jordi Orobitg i Maria Antònia Batlle que, fins a les eleccions del passat 12 de maig d’aquest 2024, han ocupat un escó en el Parlament de Catalunya. Per posar en valor la seva trajectòria i servei públic, l’Ajuntament ha organitzat aquest divendres una rebuda en què els dos polítics lloretencs, acompanyats per familiars, amics i companys de partit, han repassat i valorat els seus anys al Parlament.

Jordi Orobitg i Solé (Barcelona, 1966) ha estat diputat des de l’any 2015 fins al 2024 amb els grups d’ERC i de Junts pel Sí. En la darrera legislatura, ha estat el portaveu adjunt del grup parlamentari d’ERC i president de la Comissió de Justícia.

A més, com a diputat de Junts pel Sí, va ser un dels ponents de la llei de Transitorietat jurídica i uns dels redactors de la proposició de llei del Referèndum d’autodeterminació de Catalunya. A banda, en l’àmbit local, va ser regidor de l’Ajuntament de Lloret de Mar per ERC entre el desembre del 2010 i el maig del 2023, i en la major part d’aquest temps ho va fer com a membre de l’equip de Govern, al capdavant d’àrees com Turisme, Promoció Econòmica o Medi Ambient, entre altres. Orobitg ha explicat que “he viscut aquesta etapa amb vocació i il·lusió i ho hagués volgut continuar fent, perquè em sento amb ganes. He treballat de la millor manera i ha estat un honor i orgull ser diputat del Parlament de Catalunya i regidor de l’Ajuntament de Lloret”.

Maria Antònia Batlle i Andreu (Lloret de Mar, 1973) ha estat la primera dona de Lloret en ocupar un escó com a diputada al Parlament de Catalunya entre els anys 2021 i 2024. Ho ha fet pel grup de Junts per Catalunya. En aquest període, ha assumit les funcions de vicepresidenta de la Mesa de la Comissió d’Empresa i de la Comissió d’Infància. Abans, va ser regidora de l’Ajuntament de Lloret per CiU des de l’any 2007 fins al 2011, en les àrees de Promoció Cultural, Festes i Joventut.

Davant d’aquest reconeixement, Batlle ha assenyalat que “és un honor haver estat la primera dona lloretenca en entrar al Parlament, valoro de manera molt positiva aquests anys de servei públic i no vull oblidar, tampoc, la resta de lloretencs que també van passar pel Parlament abans de nosaltres, amb una gran feina”.

L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, ha destacat que “en moments de molta tensió política arreu del continent, és molt positiu valorar la feina que han fet companys d’altres partits. És un reconeixement molt merescut a dues persones que han portat fins al Parlament les necessitats del nostre municipi, defensant els interessos de tots els lloretencs i lloretenques i els hi estarem sempre molt agraïts”.

Per concloure l’acte, s’ha fet l’entrega als dos exdiputats d’un regal institucional en reconeixement de la seva trajectòria: una rajola artesanal amb la imatge de Sa Caleta, elaborada per l’artista lloretenc Joan Bernat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

El Constitucional planteja exculpar Griñán del delicte de malversació pel cas dels ERO

barcelona
parlament europeu

Le Pen i Salvini se sumen al nou grup d’extrema dreta d’Orbán

barcelona
Política

Els comuns criden a la “responsabilitat” de PSC i ERC per tancar un acord

barcelona
ESTAT FRANCÈS

Macron insta Attal a continuar com a primer ministre mentre es negocia el nou govern

BARCELONA
guerra a europa

Un atac massiu rus sobre ciutats ucraïneses deixa almenys vint morts

barcelona
guerra a europa

Orbán viatja per sorpresa a la Xina després de la polèmica visita a Rússia

barcelona
ESTAT FRANCÈS

La ultradreta de Le Pen i Bardella s'estavella contra el dic republicà

BARCELONA
REGNE UNIT

“Millori la nostra vida, Sir Keir”

Londres
Joan Tardà i Coma
Exportaveu al Congrés i conseller nacional d’ERC

“Cap dimissió pot emmascarar que cal conèixer la veritat”

Barcelona