Política

pròxim orient

Israel aprova la construcció de 5.295 habitatges a la Cisjordània ocupada

L’autorització d’aquestes noves construccions en assentaments forma part del pla del govern israelià per a la colonització i annexió d’aquest territori palestí

Les autoritats israelianes han anunciat aquest divendres l’aprovació de la construcció de 5.295 nous habitatges en assentaments de tota la Cisjordània ocupada i la legalització de tres noves colònies en aquest territori palestí, segons informa l’agència Efe. Es tracta d’una de les xifres més altes autoritzades per a noves edificacions en assentaments i la seva construcció ha estat aprovada aquesta setmana pel Consell Superior de Planificació, que també va donar el vistiplau a la legalització de tres “llocs d’avançada”, colònies considerades il·legals segons la mateixa legislació israeliana. Aquests tres llocs són els de Mahane Gadi, Givat Hanan i Kedem Arava, que han estat legalitzats com a nous barris d’altres assentaments ja existents, i els nous habitatges comportaran l’ampliació de les colònies de Gvaot, Yakir i Neria.

La construcció d’assentaments en territori ocupat és il·legal, segons les normes internacionals, però Israel només considera il·legals els anomenats llocs d’avançada, encara que molts d’ells acaben legalitzant-se, especialment sota l’actual govern de Netanyahu. La colonització de Cisjordània s’ha accelerat d’ençà que l’ultra Bezalel Smotrich es va fer càrrec de l’Administració d’Assentaments dins del Ministeri de Defensa, entitat que ha impulsat aquests plans. La setmana passada, el govern de Netanyahu, a proposta de Smotrich, també va aprovar la construcció de cinc assentaments de nova creació en diferents punts de Cisjordània.

L’anunci de la construcció de gairebé 5.300 nous habitatges a la Cisjordània ocupada arriba tant dos dies després que el govern del primer ministre Benjamin Netanyahu hagués fet pública la confiscació de 1.200 hectàrees de terra palestina a la Vall del Jordà, també a Cisjordània, sent la superfície més gran de terra palestina usurpada per Israel en trenta anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESTAT FRANCÈS

L’esquerra proposarà, en una setmana, el seu candidat a cap del govern francès

BARCELONA
Francis Ghilès
Investigador sènior associat del CIDOB

“Mélenchon és divisiu, no pot ser el nou primer ministre francès”

BARCELONA
política

Rovira rumia tornar de l’exili en caure la imputació per Tsunami

barcelona
guerra a europa

Els atacs russos a Ucraïna, inclòs a un hospital infantil, causen ja més de 30 morts

barcelona
judicial

L’Audiència Nacional anul·la els tres últims anys d’investigació judicial del cas Tsunami

barcelona
política

Feijóo veu el PSC còmplice del procés però li demana suport per tenir senador

barcelona
política

Rull: “La policia no entrarà al Parlament a detenir ningú”

barcelona
política

ERC prendrà mesures divendres per l’afer dels cartells dels Maragall

barcelona
política

ERC assegura que la negociació per investir Illa avança “a bon ritme”

barcelona