Política

parlament europeu

Vox abandona Meloni pel nou grup d’Orbán a l’Eurocambra

El nou grup de ‘Patriotes per Europa’ té prou diputats, però encara li falten representants de dos països més per rebre el reconeixement com a nova família política

Vox ha anunciat aquest divendres la incorporació a la nova família política dins l’Eurocambra impulsada pel primer ministre hongarès, Viktor Orbán, anomenada ‘Patriotes per Europa’.

En un comunicat emès aquest divendres, la formació d’extrema dreta justifica la decisió per “l’oportunitat històrica” que tenen les forces que qualifiquen de “patriotes” d’erigir-se en “una alternativa a la coalició de populars i socialistes i a l’extrema esquerra”.

Així, Vox abandona el grup dels Conservadors i Reformistes Europeus (ECR) liderat per la primera ministra italiana, Giorgia Meloni. En el seu escrit, però, el grup d’Abascal expressa la seva “amistat” cap a la dirigent italiana i al seu partit, Germans d’Itàlia, i la reconeixen com una “sòcia, amiga i aliada”.

De la mateixa manera, Vox trasllada el seu “agraïment i reconeixement” al partit polonès de Llei i Justícia (PiS), acusat per la mateixa Comissió Europea de comprometre l’estat de dret al país i posar en risc la independència judicial. Segons Vox, la formació de Llei i Justícia –que també pertany a la família de l’ECR– ha sigut “avantguarda en la lluita dels patriotes a Europa”.

Amb la incorporació de Vox, Patriotes per Europa ja suma 31 eurodiputats, juntament amb els que aporta el Fidesz hongarès (10), el grup txec ANO 2011 (7), l’austríac FPÖ (6) i el portuguès Chega (2).

Per constituir-se com a nova família política al Parlament Europeu calen almenys 23 eurodiputats de set estats membres diferents. En aquest sentit, Orbán ja disposa el nombre de seients necessaris, però encara li falta obtenir el suport de, com a mínim, dos partits més de dos països diferents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Els atacs russos a Ucraïna, inclòs a un hospital infantil, causen ja més de 30 morts

barcelona
judicial

L’Audiència Nacional anul·la els tres últims anys d’investigació judicial del cas Tsunami

barcelona
política

Feijóo veu el PSC còmplice del procés però li demana suport per tenir senador

barcelona
política

Rull: “La policia no entrarà al Parlament a detenir ningú”

barcelona
política

ERC prendrà mesures divendres per l’afer dels cartells dels Maragall

barcelona
política

ERC assegura que la negociació per investir Illa avança “a bon ritme”

barcelona
estat espanyol

El Constitucional planteja exculpar Griñán del delicte de malversació pel cas dels ERO

barcelona
parlament europeu

Le Pen i Salvini se sumen al nou grup d’extrema dreta d’Orbán

barcelona
Política

Els comuns criden a la “responsabilitat” de PSC i ERC per tancar un acord

barcelona