Política

guerra a gaza

Protestes a Israel pels nous mesos d’ofensiva bèl·lica a la Franja

Manifestants israelians surten als carrers de les principals ciutats del país contra la campanya militar a l’enclavament palestí i per demanar l’alliberament dels ostatges

També reclamen la celebració d’eleccions anticipades

Milers d’israelians han sortit aquest diumenge al carrer a tot el país per protestar contra la guerra a la Franja de Gaza, que aquest diumenge compleix nou mesos, i reclamar l’alliberament dels ostatges, així com la dimissió del primer ministre Benjamin Netanyahu.

La guerra va començar després d’un atac múltiple de Hamàs contra el sud d’Israel que van deixar 1.200 morts i 250 persones més van ser segrestades. En represàlia, l’exèrcit israelià va llançar una ofensiva bèl·lica contra la Franja que deixa ja més de 38.000 morts, la majoria dones i infants.

Les protestes d’aquest diumenge a Israel han començat a les 6 i 29 minuts del matí –hora local–, coincidint amb el moment exacte en el qual els milicians del grup islamista palestí van llançar els primers coets contra el sud del territori israelià donant inici a l’atac.

Els manifestants han bloquejat les principals vies de circulació del país en hora punta i han organitzat piquets davant les residències de diversos membres del govern israelià, segons informen els mitjans locals, amb un balanç d’almenys cinc detinguts.

Amb crits de “desperteu-vos, el país val més que això”, “nou mesos de fracàs absolut” o “hi ha sang a les vostres mans”, apuntant la responsabilitat dels membres del govern en la mort de més de 1.600 israelians en els nou mesos de conflicte bèl·lic –entre les víctimes del 7 d’octubre i els soldats morts a l’enclavament palestí–i sobre el futur dels 116 ostatges que continuen captius a la Franja.

Prop del lloc de l’atac, a tocar de la frontera amb Gaza, els manifestants israelians han deixat anar 1.500 globus negres i grocs en homenatge als conciutadans assassinats i segrestats pels milicians de Hamàs.

Les protestes arriben en un moment en el qual els esforços per reprendre les negociacions sobre un alto el foc a l’enclavament palestí han rebut un impuls després que la setmana passada Hamàs hagués donat suport a la proposta “nord-americana” d’un acord amb tres fases.

Mentre continuen els esforços diplomàtics per aconseguir una treva, l’exèrcit israelià continua amb els seus atacs contra la Franja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona