Política

guerra a gaza

Israel exigeix a Hezbol·là retirar a les seves milícies de la frontera

Katz exigeix la milícia libanesa que es retiri al riu Litani

El ministre d’Exteriors israelià, Israel Katz, ha advertit aquest dimarts al secretari general de la milícia xiïta libanesa Hezbol·là, Hasan Nasrallah, que si no frena l’escalada bèl·lica a la frontera i retira d’allí als seus milicians, “serà considerat el destructor del Líban”.

“Gos lladrador, poc mossegador. Nasrallah, si no posa fi a les amenaces i la violència i es retira al riu Litani, serà considerat el destructor del Líban”, ha indicat Katz en la xarxa social X.

El riu Litani es troba al nord de l’anomenada Línia Blava, una demarcació entre Israel i Líban establerta per l’ONU l’any 2000, però que no és reconeguda per cap dels dos països.

La declaració de Katz és la més recent amenaça per part d’Israel contra el grup xiïta libanès, en un escenari de tensió bèl·lica no vista des de la guerra de 2006, mentre creix el temor a l’esclat d’una nova escalada a la frontera.

Hezbol·là va obrir foc contra territori israelià el 8 d’octubre passat, l’endemà que esclatés la guerra a Gaza entre Israel i el grup islamista Hamàs, després de l’atac d’aquest i el Gihad Islàmic Palestí contra territori israelià, en el qual van morir 1.200 persones i unes 200 van ser segrestades.

Des de llavors, més de 500 persones han mort a banda i banda de la divisòria entre Israel i el Líban, la majoria en el costat libanès i en les files de Hezbol·là, que ha confirmat prop de 330 baixes de milicians i comandants, algunes a Síria.

Aquest mateix dimarts, l’Exèrcit israelià ha interceptat dos drons explosius que s’acostaven des del Líban, abans que arribessin a territori israelià, i en dies anteriors s’ha incrementat l’intercanvi de foc.

El ministre israelià de Defensa, Yoav Gallant, va dir el diumenge que un eventual alto el foc amb Hamàs a Gaza no suposarà un cessament dels intercanvis de foc amb Hezbol·là, tret que Hezbol·là arribi a un acord amb Israel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia