Política

estats units

El consell editorial del NYT demana als demòcrates que abandonin Biden

Un sondeig del diari diu que el 74% dels enquestats pensen que l’actual president és massa gran per segur al càrrec

El consell editorial de The New York Times (NYT), el diari més influent entre els mitjans progressistes dels Estats Units, ha demanat aquest dimarts obertament al Partit Demòcrata que promogui un nou candidat i per a això “demostri (a Joe Biden) que el partit ja no el segueix”.

Tot i que el rotatiu ja ha publicat articles d’opinió demanant la retirada de Biden, en aquest cas és un editorial signat per l’òrgan directiu íntegrament el que insta els líders del partit a “parlar amb contundència al president i al públic sobre la necessitat d’un nou candidat”.

La capçalera recorda que Biden, qui ha reconegut que necessita “dormir més” i desconnectar a les 8 de la nit, “no hauria d’intentar dur a terme al mateix temps dues de les tasques més difícils i exigents el món: exercir de president i fer campanya per a la Presidència”.

Segons el NYT, els pesos pesants del Partit Demòcrata actuen moguts pel respecte a Biden i pel càlcul que poden ser més influents amb consells privats que amb crítiques públiques, però “una campanya de murmuris és inadequada ara mateix, perquè el moment és urgent: com més s’aferri Biden a la seva nominació, més difícil serà reemplaçar-lo”.

El consell editorial cita un sondeig dut a terme la setmana passada pel mateix periòdic, que va llançar uns resultats contundents: un 74% d’enquestats es va mostrar d’acord que Biden és massa vell (81 anys) per a continuar exercint el seu càrrec, un percentatge que havia pujat cinc punts després del seu desastrós rendiment en el debat amb Donald Trump.

El diari, històricament alineat amb els demòcrates, continua fent la mateixa professió de fe, recalcant que Biden fa poc cas als seus propis votants “i posa al país en un risc greu quan insisteix que és el millor demòcrata per a batre a Trump”.

L’article editorial acaba atribuint a Biden una cega ambició: “A mesura que la situació es torna més crítica, (Biden) ha arribat a considerar-se com a indispensable. No sembla entendre que ell és el problema, i que la millor esperança perquè els demòcrates conservin el control de la Casa Blanca és que faci un pas al costat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia