Política

ESPAI

El coet europeu Ariane 6 realitza amb èxit el seu primer enlairament

Entre els satèl·lits posats en òrbita pel giny hi ha un nanosatèl·lit de la Universitat Politècnica de Catalunya

El vol inaugural del coet europeu Ariane 6 s’ha desenvolupat amb èxit en la seva fase d’enlairament i posada en òrbita dels satèl·lits, però al final de la missió es va produir un incident que va impedir que l’etapa superior de la llançadora tornés a entrar a l’atmosfera per destruir-se, informa . Els responsables de la missió l’han considerat un èxit tot i aquest contratemps.

Amb el vol inaugural de l’Ariane 6, Europa recupera la seva capacitat de llançar per si mateixa satèl·lits a l’espai.

Entre els disset satèl·lits que duia el coet quan es va enlairar del port espacial europeu de Kourou, a la Guaiana Francesa, hi havia el nanosatèl·lit 3Cat-4, el cinquè creat pel NanoSat Lab de la Universitat Politècnica de Catalunya-BarcelonaTech (UPC), informa l’ACN. Desenvolupat per estudiants, és l’únic instrument català que transporta el coet. Un cop en òrbita, se centrarà en observar la Terra, estudiar fenòmens meteorològics i climàtics des de l’espai, així com localitzar i monitorar vaixells per evitar accidents. Al llançament hi ha hagut presents dos membres de l’equip que han desenvolupat l’aparell català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia