Política

política

Wagensberg també tornarà de l’exili amb Rovira “dissabte o abans”

El diputat es conjura per treballar per la reforma del Codi Penal perquè no es pugui tornar a usar políticament l’acusació de terrorisme

Té un regust “agredolç” perquè Puigdemont, Comín i Puig encara no poden tornar

El diputat d’ERC al Parlament Ruben Wagensberg també té previst tornar a Catalunya junt amb la secretària general d’ERC, Marta Rovira, “dissabte o abans de dissabte”. “Ho hem de tancar bé i al llarg del dia hem de veure com ho fem”, ha explicat a RAC 1, després que el Tribunal Suprem arxivés ahir la causa de Tsunami Democràtic per terrorisme contra ell i Carles Puigdemont, arran que l’Audiencia Nacional ja ho hagués fet dilluns contra Rovira i una desena de persones més. Wagensberg, que porta més de mig any a Ginebra, ha explicat com ha viscut els últims dos dies que “ho han canviat tot d’una manera absolutament boja”. “Fins fa 48 hores tenia un neguit que ara ha desaparegut, em sento tranquil, content i feliç”, ha sospirat.

Tot i descriure la situació com a “molt emocionant”, sobretot per a Rovira que porta més de sis anys a l’exili, Wagensberg també ha recordat que és un moment “agredolç” perquè hi ha exiliats que encara no poden tornar, en referència a Puigdemont, Toni Comín i Lluís Puig. “Em costa deixar de pensar en ells i les persones pendents de si se’ls aplica l’amnistia. Personalment estem contents però també una mica fotuts perquè de moment encara no ho podrà fer tothom”, ha afegit.

El diputat republicà, que diu que va conèixer la notícia de l’arxivament ahir dinant amb la resta d’exiliats a Suïssa, defensa que tornen amb “la responsabilitat i l’obsessió” que ningú més hagi de patir el mateix, per la qual cosa creu que ara caldrà treballar per reformar el Codi Penal perquè “cap persona pel fet de protestar pugui ser acusada de terrorisme”. “Hem patit un jutge actuant de mala fe i fent un ús polític de l’acusació de terrorisme”, ha lamentat, una pràctica que segons ell també passa en altres estats perquè “desacredita molt a ulls de l’opinió pública i és una arma poderosíssima”.

Preguntat per què és el que farà primer quan torni a Catalunya, ha explicat que vol anar a visitar la seva àvia i amics que no ha vist en els darrers mesos. Encara no sap, en aquest sentit, si es prepararà algun acte conjunt per celebrar el retorn de part dels exiliats. Després dels episodis d’ansietat que va viure abans de marxar a Suïssa, pels quals manté la baixa mèdica, Wagensberg ha il·lustrat que arribar a Ginebra li va aportar tranquil·litat perquè sabia que no es trobaria la Guàrdia Civil en obrir la porta de casa seva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia