Política

Política

Mor Josep Huguet, qui va ser alcalde d’Agramunt durant 22 anys

També va ser diputat de la Diputació de Lleida per Convergència i Unió

Qui va ser alcalde d’Agramunt durant 22 anys (1979-2001), Josep Huguet Herbera, va morir dimarts, a l’edat de 88 anys, segons ha anunciat el mateix Ajuntament, que en una nota de condol ha decretat dos dies de dol oficial.

Natural d’Agramunt, la seva família regentava la botiga de sabates Calçats Huguet, ubicada a prop de l’església. Ell la va heretar i va aprendre de l’ofici. Era una persona que sentia el poble molt a dins seu. Li agradava formar part del teixit associatiu de la vila i va ser fundador d’una gran quantitat d’entitats locals, sobretot vinculades amb la cultura catalana.

L’any 1979, un equip d’independents es van presentar a les primeres eleccions municipals en democràcia. Ell, per majoria absoluta, en va sortir alcalde, i des d’aleshores va anar encadenant majories absolutes fins a arribar a l’any 2001, quan a mitja legislatura va deixar el càrrec per motius de salut. Durant aquest temps es va fer militant de Convergència (CDC), i va compaginar el càrrec de batlle amb el de diputat a la Diputació de Lleida. Agramunt havia estat un municipi molt bombardejat durant la Guerra Civil i a inicis dels 80 encara estava tot per fer. Huguet va ser qui va promoure la gran transformació de la vila. Va millorar els serveis bàsics, va ordenar i urbanitzar carrers, va ser l’impulsor de l’actual polígon industrial, i va dur a la realitat la llar d’infants, l’escola municipal de música, la biblioteca, les primeres piscines i el pavelló esportiu.

L’any 1994, Huguet es va posar en contacte amb el pintor Josep Guinovart per dedicar un espai al poble a la seva obra. A Agramunt hi havia nascut la mare de Guinovart, i ell sempre s’hi havia sentit molt arrelat. A més, gran part de la seva obra és inspirada en la població. Així, el juliol d’aquell any, a l’espai que havia ocupat l’antic mercat, hi van inaugurar l’Espai Guinovart d’Agramunt. Un museu que l’any 2015 va ser guardonat amb el Premi Nacional de Cultura que atorga la Generalitat.

Acabada l’etapa de l’Ajuntament, sempre es va mantenir predisposat a ajudar i donar suport als nous governs i, tal com ens explica l’actual alcaldessa, Sílvia Fernàndez, tot i el seu estat de salut, fins fa poc encara hi havia tingut contacte per demanar algun consell. De moment, fins al dia d’avui, Huguet ha estat el batlle més longeu que ha tingut mai el consistori.

La cerimònia de comiat tindrà lloc dijous, a les 11 del matí, a l’església de Santa Maria d’Agramunt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia