Política

Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar tota la Ciutat de Gaza

L’exèrcit avisa que tot el municipi és ara una “zona de combat perillosa”

En dues setmanes d’ofensiva terrestre han fugit almenys 80.000 persones

Israel ha ordenat aquest dimecres l’evacuació de la població civil de tota la Ciutat de Gaza, després de diversos dies d’avisos parcials a barris concrets com els de Sabra, Rimal, Tal al Hawa i Daraj. L’exèrcit ha llançat fullets des de l’aire on adverteix que la ciutat “continuarà sent una zona de combat perillosa” i informa de “passos segurs” per fugir “ràpidament” cap als refugis d’Al-Zawaida i Deir al-Balah, al sud del municipi.

Israel va reprendre a finals de juny l’ofensiva terrestre contra la capital de Gaza. Els combats van començar al barri oriental de Shujaiya però aquesta setmana els tancs han avançat cap als districtes centrals i occidentals, obligant a desenes de milers de persones a fugir cap al sud. Encara es desconeix quantes persones estan afectades per les últimes ordres d’evacuació. Segons l’ONU, des de l’inici de l’ofensiva fa dues setmanes han hagut de buscar refugi unes 80.000 persones només des de Shujaiya.

Les brigades Al Qassam, el braç armat de Hamàs, han difós avui un vídeo dels combats entre els seus milicians i els soldats israelians a la ciutat. Les imatges mostren detonacions de bombes trampa a sota de tancs i buldòzers israelians, i també un atac amb un llançacoets portàtil contra una posició israeliana.

El cap de l’Estat major israelià, el general Herzi Halevi, ha reiterat que l’objectiu de les operacions a la Franja de Gaza és “destruir tantes estructures terroristes i matar tants líders de Hamàs com sigui possible”. El militar ha assegurat que amb aquestes accions exerceixen pressió per aconseguir l’alliberament dels segrestats. Segons ell, l’ofensiva no està estancada sinó que aconsegueixen “èxits importants cada dia”.

Des de l’inici de la guerra entre Israel i Hamàs, el passat 7 d’octubre, almenys 38.295 palestins han mort i 88.241 han patit ferides. Només en les últimes 24 hores, a Gaza han perdut la vida 52 persones i 208 han resultat ferides.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Boye: “S’estan donant cops de colze per veure qui fa la detenció”

barcelona
bangladesh

El govern xifra en 146 el nombre de morts en les protestes estudiantils

barcelona
veneçuela

Maduro assegura que farà respectar el resultat de les eleccions

barcelona
política

El PP acusa Sánchez de “comprar la butaca” d’Illa amb la “independència fiscal”

madrid
estats units

Harris ha recaptat ja 200 milions de dòlars i té 170.000 nous voluntaris

barcelona
iran

Khamenei ratifica Pezeshkian com a president

barcelona
àsia

El Japó, Corea del Sud i els EUA segellen una aliança de seguretat

barcelona
pròxim orient

Israel bombardeja posicions de Hezbol·là al sud i l’est del Líban

barcelona
política

“Si hi ha debat d’investidura, jo hi seré”

barcelona