Política

judicial

La fiscalia s’oposa a amnistiar a un manifestant ja condemnat i empresonat

El Ministeri Fiscal ha expressat el seu rebuig a aplicar l’amnistia a un manifestant que va ingressar presó el passat 30 de maig, el mateix dia que es va aprovar la llei, després de ser condemnat a 3 anys i 9 mesos de presó per un delicte de lesions amb l’agreujant de discriminació ideològica per una agressió a un home que portava una bandera espanyola en un acte de Jusapol el 10 de novembre de 2018. El criteri de l’acusació pública, és que el delicte pel qual va ser jutjat no entra en el perímetre de la llei ja no s’emmarca en un acte de reivindicació independentista.

La defensa del jove va demanar, però, al jutjat que se li apliqués l’amnistia, en entendre que els fets encaixen en els supòsits previstos per la llei. No obstant, la fiscalia discrepa que el cas sigui amnistiable, en entendre que la lesió que va causar el condemnat no s’emmarca “en un acte de reivindicació o promoció de la secessió o independència de Catalunya” o amb el propòsit de convocar o procurar la celebració de les consultes del 9N o l’1-O. En aquest sentit, recorda el ministeri públic que l’agressió “ni tan sols es va produir en la manifestació en què acabava de participar” la víctima sinó “en el mitjà de transport públic utilitzat per una persona a qui el condemnat havia atribuït postulats ideològics que detesta i que anava de camí al seu domicili particular”. Per a la fiscal, la sentència deixa clara la seva voluntat i la del seu acompanyant de menyscabar la integritat física de la víctima a causa de la seva ideologia, en afirmar que la seva única finalitat era “ocasionar-li un dany corporal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia