Política

judicial

El jutge del cas Pegasus no preveu amnistiar, per ara, l’exdirectora del CNI

El jutge que investiga el cas d’espionatge al president de la Generalitat, Pere Aragonès, mitjançant l’ús del programari Pegasus ha descartat, almenys per ara, aplicar l’amnistia a l’exdirectora del CNI Paz Esteban. Així ho ha aclarit en una interlocutòria l’instructor Santiago García, arran d’una pregunta formulada pels magistrats de la secció novena de l’Audiència de Barcelona que, abans de resoldre un recurs de la defensa d’Aragonès, demanaven si hi havia la perspectiva que la causa contra Esteban fos sobreseguda arran de l’aplicació de la mesura de gràcia. En la resposta, però, el titular del jutjat d’instrucció número 29 de Barcelona revela que “no s’ha plantejat ni d’ofici, ni a instància de les parts personades, l’aplicació de la llei d’amnistia” a l’exdirectora del CNI, ara com ara l’única investigada en aquest procediment.

Esteban, va demanar que s’arxivés la causa contra ella en un recurs davant l’Audiència de Barcelona al qual va sumar la Fiscalia. El jutge instructor, però, ho havia rebutjat arxivar a l’espera del resultat de diverses diligències amb què pretén determinar si els atacs efectuats al mòbil d’Aragonès en l’etapa en la qual Esteban dirigia els serveis secrets van comptar sempre amb aval judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia