Política

estats units

Trump acusa el Partit Demòcrata d’haver donat “un cop d’estat” contra Biden

El pas endavant donat per Harris inquieta als republicans podria derrotar al candidat republicà en alguns estats clau

L’expresident dels Estats Units i candidat republicà, Donald Trump, ha acusat aquest dijous al Partit Demòcrata d’haver donat “un cop d’estat” contra l’actual mandatari, Joe Biden, qui va renunciar a presentar-se a la reelecció per les pressions internes del seu propi partit.

Trump ha intervingut per telèfon en el programa matutí de la cadena Fox News i ha qualificat de “terrible” el discurs de Biden de la nit del dimecres des del Despatx Oval de la Casa Blanca en el qual va donar més detalls sobre la seva decisió d’apartar-se de la carrera electoral.

“Crec que va ser un cop d’estat. No volien que es presentés. Estava molt a baix en les enquestes i pensaven que anava a perdre”, ha afirmat el republicà.

El magnat de Nova York ha assenyalat a l’expresident estatunidenc Barack Obama, a la influent congressista Nancy Pelosi i a altres líders demòcrates d’estar darrere d’un complot per a forçar la retirada de Biden després del seu desastrós paper en el debat electoral amb Trump del mes passat. “Van anar a veure-ho i li van dir que no podia guanyar les eleccions, la qual cosa crec que és cert”, ha expressat el republicà.

Acabat de recuperar de la Covid-19, Biden va donar el dimecres a la nit un discurs a la nació en el qual va explicar que va decidir passar “el testimoni” a una nova generació per a unir als Estats Units i “salvar” la democràcia, que considera en perill per un eventual segon mandat de Trump.

Per la seva banda, el republicà va respondre en Fox News que el discurs va “ser terrible” perquè “tot va estar malament”, des de l’aspecte del president fins a la seva veu.

Trump va arremetre també contra la presumible nova candidata demòcrata, la vicepresidenta Kamala Harris, de qui va dir és “una esquerrana radical no gaire intel·ligent”.

El pas endavant donat per Harris inquieta als republicans perquè els primers sondejos i anàlisis, si bé encara són molt preliminars, apunten al fet que la vicepresidenta tindria un millor acompliment electoral que Biden i podria derrotar a Trump en alguns estats clau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

L’activista nord-americana va morir per la bala d’un “franctirador israelià”

Barcelona
Estats Units

L’exvicepresident Dick Cheney confirma que no votarà per Trump

Barcelona
Estat espanyol

Sánchez defensa un finançament federal davant els barons del PSOE

Barcelona
política

Llach: “Aquest Onze de Setembre hi tornarem a ser”

barcelona
POLÍTICA

Alfred Bosch impulsa la tercera candidatura per liderar ERC

BARCELONA

El llegat de Maragall

Barcelona
Paola Lo Cascio, Andreu Mayayo i Òscar Monterde
Historiadors

“Pasqual Maragall va ser molt anticipador en l’anàlisi europea”

BARCELONA
Itàlia

El ministre italià de Cultura dimiteix després d’admetre una afer amb una influenciadora

Barcelona
Estats Units

El jutge ajorna la sentència contra Trump pel cas Stormy Daniels

Barcelona