Política

política

El jutge que imputa traïció a Puigdemont rebutja apartar-se del cas

Joaquín Aguirre, el magistrat del jutjat d’instrucció 1 de Barcelona que ha obert una peça separada del cas Volhov per alta traïció, malversació i organització criminal contra els expresidents Puigdemont i Mas i altres imputats, ha rebutjat la recusació sol·licitada per les defenses arran de l’àudio en què Aguirre es vantava d’haver aturat l’amnistia. Segons informa ACN, Aguirre ha inadmès dues peticions de recusació vinculades als àudios que va publicar Diario Red i en què se l’escolta vantar-se d’haver aturat la tramitació de la llei d’amnistia a l’imputar a Puigdemont i altres delictes que no empara el text de la llei.

Aguirre nega tenir “cap interès directe ni indirecte” en l’obertura de la peça separada, recorda que l’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, ha passat a ser investigar en la causa i si l’advocat el recusa és perquè està fent “una instrucció que no és de l’interès del recusant”. Cal recordar que al juny l’Audiència de Barcelona va aturar les investigacions d’Aguirre en considerar que el 2023 les havia prorrogades sense motiu justificat i l’instava a dur el cas a judici o arxivar-lo. La resposta immediata d’Aguirre va ser obrir al juliol una altra peça separada del cas en què ara acusava Puigdemont i Mas però també Josep Lluís Alay o Gonzalo Boye d’alta traïció, malversació i organització criminal per haver participat d’una suposada trama per garantir el suport de Rússia a la independència de Catalunya el 2017.

Aguirre critica que els àudios en què deixa clar la seva opinió contrària a l’amnistia i la seva resolució de boicotejar-la són d’ “origen desconegut” i possiblement de font “inconfessable, que el seu origen és tèrbol i, possiblement, il·lícit”. Aguirre anuncia en el mateix escrit que ha presentat una denúncia al Cos Nacional de Policia per la publicació dels àudios.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Caterina de Gal·les anuncia que ha superat el càncer

barcelona
europa

Alemanya instaurarà controls en totes les seves fronteres

barcelona
guerra a gaza

Israel intensifica la pressió al nord de Gaza i ordena noves evacuacions

barcelona
veneçuela

Madrid nega haver negociat amb Caracas la sortida de González

barcelona
estat espanyol

El TS pregunta a la fiscalia si cal investigar García Ortiz pel cas de la parella d'Ayuso

barcelona
estat espanyol

Joan Carles de Borbó assegura l'herència a les seves filles

barcelona
política

Rovira, dolguda, apunta a la candidatura de Junqueras per les noves filtracions

barcelona
guerra a ucraïna

La Xina anuncia exercicis militars amb Rússia aquest mes

barcelona
Política

El TSJC es planteja enviar al Suprem un cas ja amnistiat

barcelona