Política

Artur Mas demana el compliment íntegre de l'Estatut

Finançament

El secretari general de CDC, Artur Mas, ha sortit al pas del nou escenari de reconciliació entre el PSOE i el PSC al voltant del nou model de finançament tot demanant al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que compleixi "íntegrament" un Estatut que ell mateix va aprovar, i no només al·legui el creixement de la població com a factor que justifica una reforma del model de finançament de Catalunya.

En roda de premsa després de l'executiva de CDC, Mas ha replicat així a Zapatero, que avui ha admès que el govern "té raons" per "voler i exigir" una reforma del model de finançament autonòmic com a conseqüència de l'increment de la població produït a la comunitat, que ha suposat una "pressió" sobre l'educació i la sanitat catalana. "Catalunya té dret a exigir una millora del finançament, però no només per l'increment de la població", ha argumentat Mas, que ha citat altres factors, com el cost de la vida i la immigració.

ICV no acceptarà "imposicions"

Per la seva banda, el secretari general d'ICV, Jordi Guillot, ha manifestat avui que no acceptaran "cap imposició" en temes de finançament estatutari i que no signaran cap acord "que no s'inspiri en el que marca l'Estatut de Catalunya" .

Guillot ha declarat que el primer gran objectiu d'ICV és enfortir l'autogovern, una cosa que "ha de ser una prioritat per a tots els partits". Per això, ha afirmat que "cal avançar en el desplegament de l'Estatut i seguir negociant i intensificant el diàleg amb el govern de l'Estat per aconseguir el nou model de finançament, un model just, transparent i solidari".
 

ERC descarta una manifestació pel finançament

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, ha descartat a falta de quòrum la manifestació unitària pel finançament que va proposar amb motiu de la Diada i ha proposat substituir-la per un "gran acte" unitari a favor d'un finançament just per a Catalunya que secundin la societat civil i els partits catalans. A més, Ridao ha instat el PSC a "continuar intimidant" el Govern amb la possibilitat de rebutjar els pressupostos de l'Estat si no hi ha un bon finançament per a Catalunya.

En roda de premsa després de l'executiva d'ERC, Ridao ha comentat: "Si continuen intimidant amb un vot en contra als pressupostos, tot això que guanyem, perquè no hi ha res més letal que Madrid vegi que la unitat catalana és una cosa efímera".

En aquest context, Ridao ha subratllat que és "totalment legítim" que els partits catalans usin els pressupostos generals de l'Estat "per posar en escac el Govern".
 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.