Política

política

Aragonès: “Que ningú no dubti, cada pas que fem va orientat a la independència”

El president subratlla que deixa Catalunya “amb la caixa d’eines més plena per poder fer el salt més important en la sobirania des de la recuperació de la Generalitat l’any 1977”

Defensa que Puigdemont pugui tornar “en plena llibertat, aplicant la llei d’amnistia” però “la responsabilitat és del Suprem”

Mentre el president del Parlament Josep Rull celebrava la tanda de consultes amb els líders parlamentaris per convocar la sessió d’investidura de Salvador Illa, el govern en funcions ha celebrat la seva darrera reunió. Un cop finalitzada, en lloc de la portaveu, Patricia Plaja, ha comparegut Pere Aragonès. Ho ha fet a la galeria gòtica del Palau de la Generalitat on ha fet un balanç de la seva gestió i ha assegurat que deixa Catalunya “amb la caixa d’eines més plena per poder fer el salt més important en la sobirania des de la recuperació de la Generalitat l’any 1977”.

Aragonès, que ha dit que presidir Catalunya ha estat “l’honor més gran” de la seva vida, ha posat en valor la negociació política amb l’estat “que ha permès deixar enrera la repressió i aconseguir més quotes de poder” i ha destacat els indults, la derogació de la sedició, l’amnistia i finalment l’acord per a un nou acord de finançament. Però ha volgut reiterar que la meta ha estat sempre la independència: “Que ningú no dubti que cada pas que fem va orientat en aquesta direcció”, ha subratllat el president en funcions, que també ha destacat altres millores per enfortir l’estat del benestar i els avenços en la igualtat, amb “una política feminista que ha impregnat tots els departaments”.

Puigdemont

Sobre el retorn de Puigdemont, ja en el torn de preguntes, Aragonès ha dit que defensa que es pugui fer “en plena llibertat, aplicant la llei d’amnistia”, però ha recordat que “sabem quina és la posició del Suprem” que serà qui prendrà la decisió. “La responsabilitat és del Suprem” ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Caterina de Gal·les anuncia que ha superat el càncer

barcelona
europa

Alemanya instaurarà controls en totes les seves fronteres

barcelona
guerra a gaza

Israel intensifica la pressió al nord de Gaza i ordena noves evacuacions

barcelona
veneçuela

Madrid nega haver negociat amb Caracas la sortida de González

barcelona
estat espanyol

El TS pregunta a la fiscalia si cal investigar García Ortiz pel cas de la parella d'Ayuso

barcelona
estat espanyol

Joan Carles de Borbó assegura l'herència a les seves filles

barcelona
política

Rovira, dolguda, apunta a la candidatura de Junqueras per les noves filtracions

barcelona
guerra a ucraïna

La Xina anuncia exercicis militars amb Rússia aquest mes

barcelona
Política

El TSJC es planteja enviar al Suprem un cas ja amnistiat

barcelona