Política

veneçuela

Maduro diu que WhatsApp és usada per a amenaçar i demana a la població que l’elimini

El president veneçolà afegeix la xarxa social a Tiktok i Instagram i les acusa de ser els principals instruments “multiplicadors de l’odi i el feixisme” al país

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va assegurar aquest dilluns que l’aplicació de missatgeria instantània WhatsApp està sent usada al país per a amenaçar a militars i policies, així com líders comunitaris, per la qual cosa va demanar a la població que eliminin la plataforma de manera voluntària, progressiva i radical.

“Per WhatsApp estan amenaçant a la família militar veneçolana, a tota l’oficialitat, per WhatsApp estan amenaçant a la família policial, per WhatsApp estan amenaçant als líders de carrer, de comunitat, per WhatsApp estan amenaçant a tot aquell que no es pronunciï a favor del feixisme”, va dir el mandatari en un acte amb la joventut chavista.

Per això, Maduro va demanar als seus seguidors el “retir voluntari, progressiu i radical” de l’aplicació, i va proposar altres alternatives per a comunicar-se com Telegram.

“Jo trencaré relacions amb WhatsApp, perquè WhatsApp l’estan utilitzant per a amenaçar a Veneçuela, i llavors jo eliminaré el meu WhatsApp del meu telèfon per sempre, a poc a poc aniré passant els meus contactes a Telegram, a WeChat (...) és necessari fer-ho, digues-li no a WhatsApp, fora WhatsApp de Veneçuela”, va afegir.

Maduro suma així l’aplicació de missatgeria, de la nord-americana Meta, a la xarxa social xinesa TikTok i l’estatunidenca Instagram, que són, segons va dir aquest diumenge, els principals instruments “multiplicadors de l’odi i el feixisme” al país. “Els principals instruments multiplicadors conscients de l’odi i el feixisme, i l’intent de dividir entre els veneçolans i de crear fanàtics feixistes que ataquessin a la Policia, als militars o al poble chavista en les seves comunitats, són TikTok i Instagram”, va afirmar el mandatari en un acte televisat.

Maduro va indicar que TikTok, del xinès Zhang Yiming –un dels homes més rics del món, segons Forbes–, i Instagram, també propietat de Meta i creada pel brasiler Kevin Systrom i el nord-americà Mike Krieger, han “infectat” a importants sectors de la societat amb “odi”, de “manera descarada”.

El president va insistir que a Veneçuela no hi ha “cap mena de regulació nacional” sobre l’ús de les xarxes, per la qual cosa va demanar recomanacions al Consell de Defensa i el de Seguretat sobre aquest tema, després que es deslliguessin protestes després de conèixer-se el resultat de les eleccions, que segons dades oficials del Consell Nacional Electoral (CNE), va guanyar Maduro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Caterina de Gal·les anuncia que ha superat el càncer

barcelona
europa

Alemanya instaurarà controls en totes les seves fronteres

barcelona
guerra a gaza

Israel intensifica la pressió al nord de Gaza i ordena noves evacuacions

barcelona
veneçuela

Madrid nega haver negociat amb Caracas la sortida de González

barcelona
estat espanyol

El TS pregunta a la fiscalia si cal investigar García Ortiz pel cas de la parella d'Ayuso

barcelona
estat espanyol

Joan Carles de Borbó assegura l'herència a les seves filles

barcelona
política

Rovira, dolguda, apunta a la candidatura de Junqueras per les noves filtracions

barcelona
guerra a ucraïna

La Xina anuncia exercicis militars amb Rússia aquest mes

barcelona
Política

El TSJC es planteja enviar al Suprem un cas ja amnistiat

barcelona