Política

europa

La UE, els EUA, el Regne Unit i el Canadà, disposats a sancionar Bielorússia per la repressió

Les quatre potències consideren fraudulentes les eleccions presidencials d’agost de 2020

La Unió Europea (UE), els Estats Units, el Regne Unit i el Canadà han assenyalat aquest divendres la seva disponibilitat a imposar noves sancions a Bielorússia per la repressió que ha imposat des de les eleccions presidencials considerades fraudulentes d’agost de 2020.

“Continuarem estudiant les nostres opcions, incloses sancions addicionals, per a exigir responsabilitats als qui fan possible la supressió de la democràcia a Bielorússia per part del règim de (el president bielorús, Alexandr) Lukaixenko”, han indicat aquestes quatre potències en un comunicat conjunt.

“Quatre anys després de les fraudulentes eleccions presidencials de 2020 i de l’atroç repressió dels drets humans a Bielorússia, la Unió Europea, els Estats Units, el Canadà i el Regne Unit se solidaritzen amb el poble bielorús”, han indicat.

Les quatre potències han instat les autoritats bielorusses a “alliberar immediatament i incondicionalment als gairebé 1.400 presos polítics reclosos en presons bielorusses”.

Igualment, han afirmat que continuaran prenent “mesures significatives per a desemmascarar i tallar el flux de suport i de components crucials que, a través de Bielorússia, alimenten la guerra no provocada de Rússia contra Ucraïna”, al mateix temps que mantenen el seu suport al poble bielorús.

Fa gairebé quatre anys (el 9 d’agost de 2020), el poble de Bielorússia va sortir al carrer per a protestar pacíficament contra unes eleccions presidencials considerades fraudulentes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia